Specialiseringer

Du kan vælge mellem de fem specialiseringer, der er angivet nedenfor.

Organisk syntese

Efterspørges af lægemiddelindustrien.

Nye lægemidler, intelligente materialer, bedre brændstoffer, lysere farvestoffer, parfume mv. Med profilen Organisk syntese bliver du uddannet til at være kreativ i laboratoriet og tilegne dig kvalifikationer, der efterspørges i den private sektor, ikke mindst i lægemiddelindustrien. 

Uorganisk kemi

Efterspørges i elektronik-, katalyse-, landbrugs-, polymer- og brændstofsektoren.

Du vil få mulighed for at opfinde nye funktionelle materialer, lede forskning og udvikling, udvikle dine evner til at planlægge og gennemføre forskningsprogrammer på store forskningsanlæg med specialisering i uorganisk kemi.

Fysisk kemi

Efterspurgt af Hi-tech industrier, miljømyndigheder, private konsulentfirmaer, IT og teleindustrien såvel som finans og bankvirksomheder.

Klimaforandringer? Solenergilagring? Grundlæggende kræfter I kemien? Fysisk kemi går I kødet på en række af de grundlæggende spørgsmål. Det kan du også. Din uddannelse vil også give dig indsigter i højniveauprogrammering og dataindsamling. Begge dele er værdifuldt for industrier der er afhængige af beregninger, analyse og computermodellering.

Analytisk kemi

Efterspørges inden for industriproduktion af alt fra energi over fødevarer og lægemidler til biotek og i miljørådgivningsvirksomheder.

Rene produkter, sikre fødevarer, rent miljø. Lær at analysere prøvers kemiske sammensætning. Afdæk, hvorledes disse blev dannet, og hvordan produktionen af dem kan forbedres. Få erfaring i laboratoriet, og lær at arbejde med avancerede videnskabelige instrumenter. Lær at udvælge, udvikle, validere og vurdere analysemetoder med specialisering i analytisk kemi.

Kemi med sidefag

Efterspørges primært af landets gymnasier.

Vær med til at inspirere kommende generationer af intelligente unge til at vælge en uddannelse inden for kemi. Bliv klogere på, hvordan komplekse emner formidles på en interessant måde. Få mulighed for at arbejde kreativt og ubegrænset med undervisningsforsøg. Undervis på landets gymnasier, eller få en stilling inden for teknisk salg, kommunikation eller medievirksomhed med kemi med sidefag.