Fysisk kemi

Kemiprofessor arbejder i laboratorium.

Klimaforandringer, lagring af solenergi eller grundlæggende kemiske kræfter. Mange af livets store spørgsmål drejer sig om fysisk kemi, og med denne specialisering kan du være med til at besvare dem.

Med specialiseringen i fysisk kemi kan du dykke ned i alt fra omfattende undersøgelser af atmosfæriske fænomener til analyse og spektroskopiske forsøg i laboratoriet og prædikativ teoretisk kemi og beregningskemi. Du kan kigge nærmere på de kræfter, der virker mellem atomerne i et molekyle og trække paralleller til de makroskopiske interaktioner, der styrer hele planeters atmosfæriske systemer.

Hvem kan søge om optagelse: Du kan søge om optagelse på kandidatuddannelsen i kemi på Københavns Universitet, hvis du har en bachelorgrad i kemi svarende til mindst 60 ECTS-point.

Alle kemikurser på Københavns Universitet udbydes på engelsk.

Faglig profil

Med specialiseringen i fysisk kemi oparbejder du ekspertise i spektroskopi og fysisk kemi, hvilket der er stor efterspørgsel på blandt miljøorganisationer og konsulentvirksomheder. Din indsigt i programmering og data mining på højt niveau vil også gøre dig interessant for big data-, finans-, bank- og forsikringssektoren.

Læs mere om den faglige profil og jobmuligheder, hvis du specialiserer dig i Fysisk kemi.

Opbygning

Specialiseringen i fysisk kemi er normeret til 120 ECTS-point og består af følgende:

  • Obligatoriske kurser, 30 ECTS-point
  • Valgfrie kurser, 30 ECTS-point
  • Speciale, 60 ECTS-point

For de valgfrie kurser gælder, at de fleste studerende vælger kemikurser – men har du særlige interesser, kan du frit vælge kurser på hele Københavns Universitet, forudsat du først får kurset godkendt.

Blok 1 Blok 2 Blok 3 Blok 4
1. år Valgfrie kurser Valgfrie kurser Valgfrie kurser Valgfrie kurser
Computational Chemistry Advanced Physical Chemistry
2. år Speciale

Du kan også vælge at starte din uddannelse i februar, i så fald ser forløbet således ud:

Blok 3 Blok 4 Blok 1 Blok 2
1. år Valgfrie kurser Valgfrie kurser Valgfrie kurser Valgfrie kurser
Advanced Physical Chemistry Computational Chemistry
2. år Speciale