Faglig profil og job

På kandidatuddannelsen i kinastudier vil du specialisere dine sproglige kompetencer. Du vil blive undervist i standardkinesisk (mandarin) og vil desuden kunne vælge undervisning i klassisk kinesisk.

Dit stærke sproglige fundament er nøglen til en endnu dybere forståelse af landets historie, kultur og moderne samfund. I den forbindelse vil du også skulle arbejde med forskellige videnskabelige discipliner som historie, kulturvidenskab og kulturteori, kunsthistorie, litteraturvidenskab, samfundsvidenskab.

Du vil gå endnu mere i dybden med det kinesiske sprog, Kinas historie, kultur og samfund og vil arbejde intensivt med en række historiske og aktuelle tematikker inden for de humanistiske og samfundsvidenskabelige områder. I løbet af studiet er det muligt at lægge vægt på enten det klassiske eller det moderne.

Jobmuligheder

De seneste år har der været en stigende efterspørgsel efter kandidater til stillinger, der kræver indgående viden om det kinesiske sprog samt Kinas kultur og samfund.

Kandidater i kinastudier arbejder ofte inden for eksempelvis forskning, udenrigstjenesten, internationale organisationer, undervisning, konsulent- og rejsebranchen samt offentlig administration.

Du kan også finde job fx i kinesiske eller udenlandske firmaer i Kina, få konsulentopgaver for bistandsorganisationer og private virksomheder, udbyde sprog- og kulturkurser for medarbejdere i private og offentlige virksomheder, oversætte fag- og skønlitteratur.

Der undervises i kinesisk på flere HF- og gymnasieuddannelser, så med en gymnasieprofil vil du kunne undervise i gymnasiet.

Læs også om forskning på faget eller undervisning og opbygning.