Udenlandsk bacheloruddannelse

Statsborger i DK, EU, EØS eller Schweiz

BEMÆRK: Som led i regionaliseringsprocessen er det besluttet, at der ikke vil være optag på uddannelsen i 2022.

For at du kan blive optaget på kandidatuddannelsen skal du have en relevant bacheloruddannelse eller en anden relevant uddannelse på samme niveau.

  • Nogle uddannelser er på forhånd vurderet til at opfylde adgangskravene. Det vil sige, at de automatisk opfylder de faglige adgangskrav.

    Se listen over de uddannelser der opfylder adgangskravene.

  • Hvis din uddannelse ikke automatisk opfylder adgangskravene, skal optagelsesudvalget vurdere din ansøgning individuelt. Det betyder, at optagelsesudvalget vurderer om din bacheloruddannelse kan opfylde adgangskravene baseret på uddannelsens faglige indhold.

Hvis du er i tvivl, om din uddannelse opfylder adgangskravene

Du kan kun få svar på om din uddannelse opfylder adgangskravene ved at søge om optagelse på uddannelsen. Det er nemlig kun optagelsesudvalget som endeligt kan vurdere, om du er kvalificeret. Det gør de først, når de har modtaget din ansøgning.

Hvornår skal du søge?

Ansøgningsportalen åbner: 16. januar
Ansøgningsfrist: 1. marts

Få overblik over alle vigtige datoer fra ansøgning til studiestart i tidslinjen.

Hvordan søger du?

Det er din bacheloruddannelse og dens faglige indhold som bestemmer, om du opfylder adgangskravene. Vær opmærksom på, at kandidatuddannelsen er dansksproget. Derfor er der specifikke sprogkrav til uddannelsen.

 

 

Ansøgningsportalen åbner: 16. januar

Søg optagelse

Du kan oprette 3 ansøgninger til KU

Du kan max oprette 3 ansøgninger til KU’s uddannelser med samme studiestart.

Følg din ansøgning

Når du har søgt om optagelse, kan du se status på din ansøgning og få beskeder fra os omkring din ansøgning. Er der en besked til dig i ansøgningsportalen, modtager du en notifikation på den e-mailkonto, du har registreret dig med i ansøgningsportalen.

Bemærk at nogle uddannelsesinstitutioner lukker mailkontoen for studerende inden for få måneder, efter bacheloruddannelsen er færdiggjort. Derfor anbefaler vi at du benytter en anden mailkonto, når du opretter din ansøgning, så du er sikker på at modtage alle beskeder, der bliver sendt til dig i ansøgningsportalen.

Tips til ansøgningsportalen

  • Brug Firefox eller Google Chrome som browser, når du opretter og indsender din ansøgning.
  • Tjek brugervejledningen til ansøgningsportalen, når du udfylder din ansøgning.
  • Læs FAQ hvor du kan finde svar på de oftest stillede spørgsmål om ansøgningsportalen.
  • Kontakt SCIENCE Studenterservice hvis du ikke kan finde svar i FAQ’en.
  • Kontakt Servicedesk hvis du har tekniske problemer.

 

 

 

Hvis du opfylder adgangskravene og der er plads på uddannelsen, sender vi dig et tilbud om plads i ansøgningsportalen. Tilbuddet er til den højeste af dine prioriteter, vi kan tilbyde dig plads på. Hvis du ikke er kvalificeret, får du det også at vide i ansøgningsportalen.

Allerede fra maj måned begynder vi at tilbyde optagelse og du vil få svar senest d. 10. juni. Det er derfor vigtigt, at du løbende tjekker ansøgningsportalen.

Sig ja til din studieplads

Hvis du bliver tilbudt en plads, skal du bekræfte, om du vil have pladsen. Hvis du ikke gør det inden for fristen (som fremgår af dit svarbrev) mister du din plads på uddannelsen. Derfor er det vigtigt, at du tjekker status på din ansøgning regelmæssigt via ansøgningsportalen.

Tjek din mail regelmæssigt

Er der en besked til dig i ansøgningsportalen, modtager du en notifikation til den e-mailkonto, du har registreret i din ansøgning. Vær også opmærksom på, at notifikationer fra ansøgningsportalen kan ende i dit spamfilter, så tjek det jævnligt.

 

Har du fået tilbudt en plads?

 

 

Vi glæder os til at møde dig og byde dig velkommen på kandidatuddannelsen.

Brug tidslinjen for at se de vigtige deadlines inden uddannelsen begynder.

Velkomstdage

Studiestarten på din nye uddannelse foregår 30. august – 3. september.

Hold øje med beskeder i ansøgningsportalen

Alt information om din studiestart sender vi til dig på ansøgningsportalen. Hold derfor løbende øje med den mail, du har registreret med din ansøgning.

Upload dokumentation

Husk at der stadig kan være dokumentation som du skal uploade inden din studiestart. Tjek din besked med tilbud om optagelse for at se, hvad du mangler at dokumentere og hvilke frister du har.

Få hjælp til kursustilmelding

SCIENCE Studenterservice står klar til at hjælpe dig med dine kursustilmeldinger, bl.a. til webmøder om kursustilmelding.

Søg SU

Når du søger om optagelse på en kandidatuddannelse, skal du søge SU igen. Læs mere om SU på www.su.ku.dk.

Har du en funktionsnedsættelse?

Hvis du har en funktionsnedsættelse (som fx ordblindhed eller en fysisk eller psykisk diagnose), er der mulighed for, at du kan få hjælp og støtte under din uddannelse pga. dine særlige vilkår. Du kan bl.a. søge om særlige hjælpemidler, IT-udstyr, ekstra tid til eksamen, støttetime og lignende.

Kontakt SCIENCE Studenterservice hvis du vil høre mere om dine muligheder, og hvordan du søger om det, du har brug for.