At gøre en forskel for patienter

- Interview med Kandidatstuderende Anne Eg fra klinisk ernæring

Anne Eg Frederiksen synes, at hendes studium lægger op til rigtig mange spændende og forskellige ting fx undervisning eller udvikling af produkter til forskellige sygdomsgrupper, derfor ved hun endnu ikke, hvad hun vil arbejde med, når hun er færdiguddannet.

Anne Eg, studerende på kandidatuddannelsen i klinisk ernæring

Anne har læst fødevarer og ernæring på sin bacheloruddannelse med specialisering i sundhed og ernæring. Da hun skulle vælge kandidatuddannelse, stod valget mellem klinisk eller human ernæring. Valget faldt på klinisk ernæring, fordi uddannelsen kombinerer generelle og specifikke emner: ”Jeg valgte klinisk ernæring, fordi vi har nogle generelle ledelsesorienterede fag. Samtidig har vi også en række specifikke fag, hvor sygdomssituationen er i fokus,” siger Anne.

Hvad arbejder I med på klinisk ernæring?
På klinisk ernæring beskæftiger du dig som studerende med ernæring i forhold til den syge krop, og hvordan vi får den behandlet hurtigt og godt. ”Klinisk ernæring er på en gang generel og meget specifik. Man skal vurdere den enkelte patients medicinske forhold og sygdomshistorie ud fra sine brede viden om ernæring til den syge krop,” siger Anne. Hun vil gerne gøre en forskel for patienterne ved at se nærmere på hospitalskosten. ”Jeg vil gerne gøre en forskel på hospitalsområdet. Jeg mener, at det kan have en positiv effekt, hvis man tager hånd om ernæringen på hospitaler fx i forhold til underernæring, mave-tarmsygdomme og kræft,” fortæller Anne. Hun tilføjer, at niveauet på klinisk ernæring er højt, og der er altid masser af ting at lave, alligevel er der tid til at gå i dybden med det, som interesserer én: ”Man kommer aldrig til at kede sig!”

Hvordan er kontakten til virkeligheden på klinisk ernæring?
På klinisk ernæring kommer du til at afprøve din viden i praksis, før du skal ud på arbejdsmarkedet. Du skal nemlig i praktik på et hospital i ni uger på andet år af uddannelsen. ”Det bliver spændende at komme i praktik. Jeg tror, det bliver en spændende udfordring at skulle gå fra bøgerne til praksis. Men samtidig tror jeg også, at det vil ruste os til at komme ud på arbejdsmarkedet, når vi er færdiguddannede,” siger Anne. Anne har positive erfaringer med praktikforløb, for hun har været i praktik i New Zealand på sin bacheloruddannelse: ”Jeg var i praktik på min bacheloruddannelse i New Zealand. Det var helt fantastisk at komme ud og opleve, hvad der sker andre steder. Jeg kan varmt anbefale, at man tager af sted – det giver perspektiv på studielivet,” afslutter Anne.

Hvordan er studiemiljøet på SCIENCE?
På SCIENCE (Frederiksberg campus) er der rig mulighed for at få glæde af sine medstuderende fx kan man mødes over en øl på A-vej. Det er et hyggeligt campus med et fantastisk studiemiljø, fortæller Anne. ”Jeg vil til hver en tid anbefale SCIENCE. Det er et fantastisk hyggeligt campus, som fungerer rigtig godt – både socialt og fagligt,” konkluderer Anne.