Ansøgning og optagelse

Hvis du har en afsluttet bacheloruddannelse eller er i gang med sidste semester af en bacheloruddannelse, kan du søge ind på kandidatuddannelsen i kommunikation og it.

Opfylder du adgangskravene?

Vælg den kategori, der passer på dig i menuen nedenfor, og læs mere om, hvordan du søger om optagelse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Du kan ikke supplere din adgangsgivende bachelor

Du kan ikke supplere din bacheloruddannelse med kurser fra Åbent Universitet eller lignende for at leve op til adgangskravene. Optagelsesudvalget må kun kigge på din samlede bacheloruddannelse, når de skal vurdere, om du lever op til adgangskravene.

Dette er bestemt i Bekendtgørelse om adgang til universitetsuddannelser tilrettelagt på heltid.

Prioritering af ansøgere

Alle retskravsbachelorer er garanteret en plads på uddannelsen, hvis de søger rettidigt. 

Hvis der er flere ansøgere med en bacheloruddannelse, der automatisk opfylder adgangskravene end ledige pladser, vil ansøgerne i første omgang blive prioriteret efter nedenstående numeriske liste, hvor de fire førstnævnte uddannelser sidestilles,og derefter vil ansøgerne prioriteres efter karakterniveau fra deres adgangsgivende bacheloruddannelse.

1. Kommunikation og it fra Københavns Universitet (retskravsbachelor)

1. Film- og medievidenskab fra Københavns Universitet med bachelortilvalg i Kommunikation og it fra Københavns Universitet

1. Datalogi med bachelortilvalg i Kommunikation og it fra Københavns Universitet

1. Informationsstudier (tidligere informationsvidenskab og kulturformidling) med specialisering i information og it fra Københavns Universitet med bachelortilvalg i Kommunikation og it fra Københavns Universitet

2. Informationsvidenskab fra Aarhus Universitet

3. HUMTEK med Kommunikation og Datalogi fra Roskilde Universitet

4. Informations- og Kommunikationsvidenskab fra Syddansk Universitet.

5. Digitale Medier og Design fra IT-Universitetet

6. HUMTEK med Kommunikation og Informatik fra Roskilde Universitet

Hvis der er flere ledige pladser, efter optagelse af ansøgere der automatisk opfylder adgangskravene, vil kvalificerede ansøgere med andre bacheloruddannelser prioriteres efter karaktergennemsnit.

Uddannelsesgebyr for udenlandske statsborgere

Ansøgere med statsborgerskab fra lande uden for EU, EØS og Schweiz skal betale for kandidatuddannelsen. Læs mere om uddannelsesgebyr.

Ansøgningsgebyr

Statsborgere i lande udenfor EU, EØS eller Schweiz skal betale et ansøgningsgebyr på 750 kr. Læs mere om ansøgningsgebyr, undtagelser og betingelser (engelsk).