Ansøgning og optagelse

Hvis du har en afsluttet bacheloruddannelse eller er i gang med sidste semester af en bacheloruddannelse, kan du søge ind på kandidatuddannelsen i kommunikation og it. Din bachelor skal opfylde adgangskravene til uddannelsen. 

Vælg den kategori, der passer på dig i menuen nedenfor og læs mere om, hvordan du søger om optagelse, om tidsfrister og dokumentation til din ansøgning.

Bemærk: Sidste vinteroptag på uddannelsen er 1. februar 2022. Herefter optages kun studerende til studiestart 1. september. 

Prioritering af ansøgere

Alle retskravsbachelorer er garanteret en plads på uddannelsen, hvis de søger rettidigt. 

Hvis der er flere ansøgere med en bacheloruddannelse, der automatisk opfylder adgangskravene end ledige pladser, vil ansøgerne i første omgang blive prioriteret efter nedenstående numeriske liste, hvor de fire førstnævnte uddannelser sidestilles,og derefter vil ansøgerne prioriteres efter karakterniveau fra deres adgangsgivende bacheloruddannelse.

1. Kommunikation og it fra Københavns Universitet (retskravsbachelor)

1. Film- og medievidenskab fra Københavns Universitet med bachelortilvalg i Kommunikation og it fra Københavns Universitet

1. Datalogi med bachelortilvalg i Kommunikation og it fra Københavns Universitet

1. Informationsstudier (tidligere informationsvidenskab og kulturformidling) med specialisering i information og it fra Københavns Universitet med bachelortilvalg i Kommunikation og it fra Københavns Universitet

2. Informationsvidenskab fra Aarhus Universitet

3. HUMTEK med Kommunikation og Datalogi fra Roskilde Universitet

4. Informations- og Kommunikationsvidenskab fra Syddansk Universitet.

5. Digitale Medier og Design fra IT-Universitetet

6. HUMTEK med Kommunikation og Informatik fra Roskilde Universitet

Hvis der er flere ledige pladser, efter optagelse af ansøgere der automatisk opfylder adgangskravene, vil kvalificerede ansøgere med andre bacheloruddannelser prioriteres efter karaktergennemsnit.

Uddannelses- og ansøgningsgebyr

Ansøgere med statsborgerskab fra lande uden for EU, EØS og Schweiz skal: