Faglig profil og job

På kandidatuddannelsen i kommunikation og it arbejder du med kommunikation mellem mennesker formidlet gennem it-systemer og -netværk. Du lærer, hvordan it-systemer er opbygget, og hvordan de kan bruges i netværk, der forbinder mennesker i arbejds- og hverdagslivet. Uddannelsen adskiller sig fra beslægtede it-uddannelser inden for humaniora ved at have et stærkt fokus på analyse og metode kombineret med praktiske kompetencer inden for systemudvikling og human-computer interaction og kreativ og innovativ konceptudvikling.

Læs også om forskningen på faget.

Jobmuligheder

Uddannelsen er udviklet i tæt samarbejde med dine kommende arbejdsgivere, som bla. kan være toneangivende virksomheder som DR, IBM, Copenhagen Entertainment, Novo Nordisk og Danske Bank. Det betyder, at uddannelsen er meget erhvervsrettet, og der er generelt en meget høj beskæftigelse.

Med en kandidatgrad i kommunikation og it kan du finde beskæftigelse i medievirksomheder, it-virksomheder og andre større virksomheder og organisationer inden for forretningsudvikling og kommunikation, hvor du kan arbejde som UX-designer, systemudvikler, medieforsker, program- eller kommunikationsmedarbejder, it-graduate, projektleder, digital forretningsudvikler eller konsulent. Du kan også prøve lykken og starte eget firma fx. inden for it-baserede kommunikationsløsninger til underholdning, undervisning, forvaltning eller andre forretningsområder. 

Her kan du læse, hvad nogle af de kandidater, der er blevet færdige med uddannelsen, beskæftiger sig med idag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs om de første kandidater fra uddannelsen, der blev færdige i 2014, og har fået it-relaterede job inden for både den private og offentlige sektor.