Faglig profil og job

En kandidatuddannelse i kommunikation og it kvalificerer dig til job inden for it-implementering, koncept- og forretningsudvikling, analyse, design og ledelse af it-innovationsprocesser i organisationer. Vi arbejder i krydsfeltet mellem datalogi og medie- og kommunikationsvidenskab og uddannelsen kombinerer  avancerede tekniske kompetencer med dybdegående viden om betydningen af it for brugerne og de kontekster, teknologien indgår i.

Uddannelsen adskiller sig fra beslægtede it-uddannelser inden for humaniora ved at have en forankring i avancerede teknisk viden og færdigheder inden for konceptudvikling, programmering og datamining, kombineret med et stærkt fokus på empiriske metoder og analyser af digital kommunikation i organisationer og samfund.

Læs også om forskningen på faget.

Jobmuligheder

Uddannelsen er udviklet i tæt samarbejde med dine kommende arbejdsgivere, som b.la. kan være toneangivende virksomheder som IBM, Microsoft, DR, Novo Nordisk, Deloitte og Danske Bank. Det betyder, at uddannelsen er meget erhvervsrettet, og der generelt er en meget høj beskæftigelse blandt vores kandidater. Der er nemlig efterspørgsel på kandidater, der kombinerer stærk it-teknisk faglighed med blik for menneskelige behov, og konteksters betydning for strategisk udvikling og værdiskabelse.

Med en kandidatgrad i kommunikation og it kan du fx få job i medievirksomheder, it-virksomheder, konsulenthuse og andre større virksomheder og organisationer inden for forretningsudvikling og kommunikation. Du kan arbejde som UX-designer, systemudvikler, dataanalytiker, kommunikationsmedarbejder, product owner, it-graduate, it-projektleder, digital forretningsudvikler eller konsulent. Du kan også prøve lykken og starte eget firma fx. inden for it-baserede kommunikationsløsninger til underholdning, undervisning, forvaltning eller andre forretningsområder. 

Her kan du læse, hvad nogle af de kandidater, der er blevet færdige med uddannelsen, beskæftiger sig med idag.