Studiemiljø

Faglig inspiration, socialt samvær og først og fremmest engagement er nogle af de ting, der giver et godt studiemiljø. Forhåbentlig bliver du inspireret til at opsøge nogle af disse muligheder - for det er dig og dit engagement, der er med til at skabe et godt studiemiljø. På Institut for Kommunikation (KOMM) er der mange muligheder for at engagere sig uden for undervisningen.

I instituttets videnscenter finder du fagrelevant litteratur og læsepladser, hvor du i selskab med dine medstuderende kan læse i et roligt og uforstyrret miljø. Med studiekort har du adgang til videnscentret hele døgnet. Ud over instituttets eget videnscenter har du også mulighed for at benytte dig af Det Kongelige Biblioteks faciliteter. Det Humanistiske Fakultet har ca. 80 specialepladser samlet i "Specialistfabrikken", som stilles til rådighed for fakultetets specialestuderende.

De studerende på kommunikation og it er drevet af den pionérånd, der skal til for at etablere et studiemiljø omkring en helt ny uddannelse. Studiemiljøet er meget inkluderende, og de studerende arbejder ofte sammen i grupper på tværs af interesser og kompetencer. Tit sker det i samarbejde med virksomheder, som stiller opgaver, der løses ifm. undervisningen.

Underviserne er forskere inden for medievidenskab og den del af datalogi, der handler om human centered computing. De er aktive forskere i krydsfeltet kommunikation og it og har god kontakt til 'verden udenfor'.

Foo Bar alumni

Foobar Alumni er en studenterforening for alle nuværende og tidligere studerende på bachelor- og kandidatuddannelsen i Kommunikation & it ved KU, der i løbet af semestret inviterer studerende og alumner til diverse faglige og sociale arrangementer.

Studentercafé

Studentercaféen er caféen for hele instituttet, hvor der er mulighed for at mødes med sin læsegruppe, slappe af med et spil bordfodbold, skak eller andet i selskab med medstuderende. Fredagsbaren afholdes også i studentercaféen i selskab med de studerende fra filosofi, pædagogik, retorik. informationsvidenskab og kulturformidling og film- og medievidenskab.

Fodbold for alle

Kommunikation og it spiller også fodbold sammen. Drengene har et hold under navnet "Brune Stjerne", som i løbet af semestret også spiller turneringskampe. Derfor er der selvfølgelig også andre trofaste kommit'ere, der møder op og hepper. Derudover har pigerne også et hold, hvor de sammen med piger fra andre studier mødes en gang om ugen og træner og spiller mod hinanden.

Alumneforening Kubulus

Alumneforeningen Kubulus på Københavns Universitet er et mødested og et netværk for nuværende og tidligere studerende. Her kan du fastholde forbindelsen til universitetet, danne nye netværk og deltage i karriereorienterede aktiviteter og sociale events. Du kan også opdatere din viden og deltage i spændende arrangementer, hvor du kan møde nogle af tidens store personligheder.