Studiemiljø

Faglig inspiration, socialt samvær og først og fremmest engagement er nogle af de ting, der giver et godt studiemiljø. Forhåbentlig bliver du inspireret til at opsøge nogle af disse muligheder - for det er dig og dit engagement, der er med til at skabe et godt studiemiljø. På Institut for Kommunikation (KOMM) er der mange muligheder for at engagere sig uden for undervisningen.

I instituttets videnscenter finder du fagrelevant litteratur og læsepladser, hvor du i selskab med dine medstuderende kan læse i et roligt og uforstyrret miljø. Med studiekort har du adgang til videnscentret hele døgnet. Ud over instituttets eget videnscenter har du også mulighed for at benytte dig af Det Kongelige Biblioteks faciliteter. Det Humanistiske Fakultet har ca. 80 specialepladser samlet i "Specialistfabrikken", som stilles til rådighed for fakultetets specialestuderende.

De studerende på kommunikation og it er drevet af den pionérånd, der skal til for at etablere et studiemiljø omkring en ny uddannelse. Studiemiljøet er meget inkluderende, og de studerende arbejder ofte sammen i grupper på tværs af interesser og kompetencer. Tit sker det i samarbejde med virksomheder, som stiller opgaver, der løses ifm. undervisningen.

Underviserne er forskere inden for medievidenskab og den del af datalogi, der handler om human centered computing. De er aktive forskere i krydsfeltet kommunikation og it og har god kontakt til 'verden udenfor'.

KomIts Alumneforening

Kommunikation og it Alumneforening er en forening for alumner fra bachelor- og kandidatuddannelsen i kommunikation og it. I løbet af året arrangerer foreningen en række faglige arrangementer for både nuværende og tidligere studerende, hvor der er mulighed for at få indsigt i hvordan kommunikation og it bliver brugt i praksis på arbejdsmarkedet og de har iværksat en mentorordning for nye studerende. Foreningen arrangerer også fredagsbarer, hvor der er god mulighed for at networke og lære folk fra andre årgange at kende – og måske for at få foden inden for i ift drømmejobbet.

Café Olympen

OLYMPEN er caféen for hele instituttet, hvor der er mulighed for at mødes med sin læsegruppe, slappe af med et spil bordfodbold, skak eller andet i selskab med medstuderende. Hver fredag forvandles caféen til fredagsbaren KOMMPASSET, som deles med de studerende fra filosofi, pædagogik, retorik, informationsstudier og film- og medievidenskab og drives af de studerende selv. KOMMPASSET holder også institutfest et par gange i semesteret.

Fodbold for alle

Kommunikation og IT er hvert år repræsenteret i Universitetsfodbold, som er en turnering for alle videregående uddannelser i Københavnsområdet. Holdet hedder Kommitment FC og alle er velkomne. Holdet har tradition for at klare det godt i turneringen. Derfor er der selvfølgelig også andre trofaste kommit'ere, der møder op og hepper.

Københavns Universitets Alumnenetværk

Alumnenetværket er et mødested og et netværk for nuværende og tidligere studerende. Her kan du fastholde forbindelsen til universitetet, danne nye netværk og deltage i karriereorienterede aktiviteter og sociale events. Du kan også opdatere din viden og deltage i spændende arrangementer, hvor du kan møde nogle af tidens store personligheder.