Interview med kandidat i kunsthistorie

Charlotte Malte blev kandidat i kunsthistorie i 2008. I dag arbejder hun som Senior Adviser i International Relations hos Kulturstyrelsens Direktionssekretariat. Helt fra barndommen har hun interesseret sig for kunst og kultur, og uddannelsen har siden ledt hende til drømmejobbet, hvor hun arbejder med spændende projekter i udlandet.

Hvorfor valgte du i sin tid at læse kunsthistorie?
”Jeg søgte om optagelse på kunsthistorie med det formål at læse designhistorie. Min store kærlighed til kunsten og kulturen skyldes min morfar, der igennem hele min barndom har stopfodret mig med museer, bøger, anbefalinger og generelt kulturelt stimulerende samtaler. Så det har aldrig ligget mig fjernt at læse kunsthistorie, og jeg indså at det kunne være en karrierevej for mig”.

Hvad går dit arbejde ud på?
”Jeg arbejder med store internationale projekter og arbejder hovedsageligt med Brasilien, Rusland og Sydafrika. Et stort projekt kunne være at have interessenter fra både Center for Kultur og Udvikling, Det Danske Kulturinstitut, Danske Designcenter, teaterdirektører og teaterinstruktører, rektorer fra videregående uddannelser og designere i Sydafrika samtidig og være ansvarlig både for alles rejse, ophold, program, møder og aftaler. Jeg tager til Sydafrika på forhånd og er ansvarlig for at alt lykkes og sikrer, at deltagerne får den bedste og mest produktive oplevelse, der på sigt fører til at de selv opbygger relationer og skaber projekter”.

"Det har aldrig ligget mig fjernt at læse kunsthistorie, og jeg indså at det kunne være en karrierevej for mig.

Hvad er de største udfordringer i dit job?
”Der er et helt specielt sprog, man skal lære, når man er ansat som embedsmand. Der er en lang række forbehold, man dagligt skal være opmærksom på, men det er samtidig også med til at holde dig skarp, når du ikke bare kan svare frit på alt”.

Hvad var det første job du fik, efter du blev uddannet, og hvordan fik du det?
”Jeg fik allerede under mit studie et studiejob som Registrator på Designmuseum Danmark. Det blev senere til et fuldtidsjob, da jeg blev fastansat på museet. Senere tog jeg ved siden af mit arbejde en diplomuddannelse i ledelse i kultursektoren, da mit hjerte ligger her”.

Hvis du skulle give et karrieretip til en ny studerende, hvad skulle det så være?
”Sørg for at få et relevant studiejob. Det er typisk derigennem du opnår det netværk og de erfaringer, der på sigt er afgørende for at få et job efter studiet. Dyrk dit netværk, både det du ved du har, og det du endnu ikke kender. Hvis man snakker nok om, hvad man gerne vil, og hvor man gerne vil ende, ender det som regel med at den rigtige person hører det på et eller andet tidspunkt”.

Interview marts 2015.