Sino-Danish Center for Education and Research (SDC)

Det dansk-kinesiske universitetscenter, SDC - Sino-Danish Center for Education and Research, er et fælles forsknings- og uddannelsesprojekt mellem alle otte danske universiteter, Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser, det kinesiske universitet University of Chinese Academy of Sciences (UCAS) og den kinesiske forskningsinstitution Chinese Academy of Sciences (CAS).

Det overordnede formål med SDC er at fremme og styrke samarbejdet mellem danske og kinesiske forsknings- og uddannelsesmiljøer til gavn for begge lande.

SDC udbyder otte kandidatuddannelser, som alle udløser dobbelte kandidatgrader fra hhv. et af de danske universiteter og UCAS. Læs mere om uddannelserne på SDC’s hjemmeside.

Københavns Universitet er koordinator for kandidatuddannelserne i Nanoscience og Teknologi samt Vand og Miljø. I Danmark deltager også Aarhus Universitet i uddannelserne. Kandidater vil opnå en dobbeltgrad og modtager et kandidatbevis fra både Københavns Universitet og UCAS.

Hvor ligger SDC?

I 2017 åbnede Industriens Fond Hus der fremover skal huse SDC. Huset ligger på UCAS' Yanqihu campus i Huairou-distriktet nordøst for Beijing, og danner ramme om forskning og uddannelse for 100 forskere, 300 kandidatstuderende og 75 ph.d.-studerende fra de to lande. Det danske SDC-sekretariat ligger på Aarhus Universitet.

Sino-Danish Center i Beijing

Mere information