Nanoscience er fremtiden 

- Interview med Christian Rein Hansen, færdiguddannet kandidat i nanoscience

Jeg var den første i Danmark, som blev færdig med nanoscience-studiet. Det var i august 2007. Og det har jeg absolut ikke fortrudt.

Hvis du vil være med til at forme morgendagens samfund, så er nanoscience svaret. Computerverdenen får svært ved at klare sig uden denne teknologi. Især ikke når det drejer sig om udvikling af hurtigere maskiner. Det samme er tilfældet med mange andre brancher om ti år.

Nanoscience er simpelthen fremtiden. Dér hvor det sker og vil komme til at ske de næste mange år.

Lige efter jeg fik min kandidatgrad i nanoscience blev jeg ansat her på Københavns Universitet, hvor jeg var med i grundforskning, der handlede om computere og nanoteknologien. 

I øjeblikket er jeg Ph.d-studerende her på Københavns Universitet og jeg laver et projekt i samarbejde firmaet Aquaporin A/S her i København. Det er skabt af bla. en tidligere studerende fra Københavns Universitet. Og som der står på firmaets hjemmeside "Join The Water Revolution", så arbejder jeg bla. med at skabe ultra-rent vand gennem udvikling af membraner ved hjælp af nanoteknologien. Ikke kun til gavn for mennesker i Den 3. Verden, som ikke har adgang til rent vand, men også i forbindelse med at skabe nye og hurtigere computere. I det arbejde har man nemlig brug for ultrarent vand til at fremstille indmad og komponenter.

Om jeg savner at studere - ja, der er et godt studiemiljø på Københavns Universitet. Både fagligt og socialt, når det gælder nanoteknologi. Jeg begyndte med at læse klassiske fag som fysik og kemi og er nu endt i fremtiden. Som nanoteknolog skal du tænke på tværs af de traditionelle faggrænser. Absolut et fag, der kommer til at forme fremtidens samfund på adskillige måder med nye materialer og meget andet.

Christian Rein Hansen, 26 år - nanoscience - Er i gang med sin Ph.d. på Københavns Universitet i samarbejde med Aquaporin A/S