Udenlandsk uddannelse og statsborgerskab

Læs om frister, ansøgningsprocedure og nødvendig dokumentation, når du søger om optagelse på kandidatuddannelsen i odontologi med en udenlandsk bacheloruddannelse.

Læs om du opfylder adgangskravene

Hvornår skal du søge?

Hvis du opfylder adgangskravene og vil søge optagelsen på kandidatuddannelsen i odontologi, er ansøgningsfristen:

Studiestart 1. september

Ansøgningsperiode: 16. januar til 1. marts.
Deadline for ansøgning: 1. marts.
Du får svar på din ansøgning senest 10. juni

Vi anbefaler, at du søger tidligst muligt, efter ansøgningsportalen er åbnet.

Uddannelsesgebyr

Statsborgere fra lande udenfor EU, EØS og Schweiz skal betale for kandidatuddannelsen.

Er du ansøger med statsborgerskab fra et land uden for EU, EØS eller Schweiz, og har du ikke dansk opholdstilladelse, skal du betale for kandidatuddannelsen. Per 2014 er den årlige studieafgift DKK 125.000.

Kontakt SUND Studie- og karrierevejledning på kandidatoptag@sund.ku.dk for at høre mere om uddannelsesgebyr og betaling.

Hvordan søger du?

Du skal søge om optagelse via ansøgningsportalen. Herunder finder du genvej til ansøgningsportalen og en guide til, hvordan du sender din ansøgning.

Gå til ansøgningsportalen og ansøgningsguide

Dokumentation til din ansøgning

Som ansøger med en udenlandsk bacheloruddannelse, skal du i forbindelse med din ansøgning dokumentere, hvordan du mener, at din uddannelse svarer til bacheloruddannelsen i odontologi på Københavns Universitet.

Alle bilag skal være officielle oversættelser på dansk eller engelsk - andre sprog godkendes ikke. Du kan ikke angive links som dokumentation. Alle bilag skal være med bekræftet rigtighed, dvs. at de skal underskrives af mindst to uvildige personer med angivelse af navn, adresse og dato.

Det er kun muligt at eftersende yderligere dokumentation, hvis du efter indsendelsen af din ansøgning har bestået eksamener, som ikke fremgår af det indsendte transcript.

Din ansøgning bliver ikke behandlet, hvis du ikke har vedlagt ovenstående bilag. Kun ansøgninger som modtages via Den digitale ansøgningsportal vil blive behandlet.

Du har oplysningspligt og kan overføre dokumentation via dataudveksling.

Følg din ansøgning

Når du har søgt om optagelse, kan du se status på din ansøgning og få beskeder fra universitetet, når du logger ind på din ansøgning.