Faglig profil og job

Profil

Der er plads til dine ambitioner hos os. Vi udvikler hele tiden den teori og de analytiske redskaber, du får. Derfor kan dit studie bruges i praksis, uanset om du stiler efter en karriere i det offentlige eller private.

Vi lover dig en af Europas bedste uddannelser i økonomi. En uddannelse, som du kan bruge til at analysere samfundet og kvalificere de store beslutninger, som vi alle sammen står overfor i fremtiden.

Mange jobmuligheder

Som økonom har du et væld af jobmuligheder, store chancer for hurtigt at få job - og som regel lønner det godt. Økonomi kan bruges til en masse, og som cand.polit. er du godt rustet til at påtage dig en lang række betydningsfulde og godt betalte stillinger i private og offentlige virksomheder. Her får du rig lejlighed til at bringe dine kompetencer inden for analyse og problemløsning i spil.

  • Konsulent i den private sektor: find løsninger på problemer som: “skal vi investere i offentlig transport eller vejnettet” eller “Hvordan får vi forbrugerne til at købe flere iPhones?”
  • Embedsmand eller konsulent i staten: arbejd med løsninger af problemer som: “Hvordan øger vi handel med Kina?” eller “Hvordan får vi flere til at investere i grøn teknologi?”
  • Politiker: Politikerens rolle er at beslutte, hvilke love vi skal implementere for at imødekomme forslag fra embedsmænd, offentligheden og andre.
  • Finanssektoren: Arbejd i forsikrings- eller bankverdenen med problemer som: “Hvilke aktiver skal vi investere i”? eller” Hvordan måler vi risikoen”?
  • Forskning eller undervisning: Bliv underviser og/eller forsker. Vær med til at undervise kommende økonomer og bidrag til moderne økonomisk teori.


Lav ledighed

Økonomer fra Københavns Universitet har en markant lavere ledighed end andre nyuddannede akademikere. Læs mere om ledighed blandt økonomer her og sammenlign med andre fag.