Karriere med sprog

En sproguddannelse kan være en vej ind i vidt forskellige jobs, i mange brancher og mange lande. Her kan du møde 6 kandidater, der alle har læst et fremmedsprog og bruger både deres sprogkompetencer, deres viden om relationen mellem sprog og kultur og deres generelle akademiske kompetencer i deres arbejdsliv. 

Gymnasielærer

Kristian er cand. mag. i engelsk og arbejder som gymnasielærer på Næstved Gymnasium. 

Projektleder og administrerende direktør

Salka er cand. mag. i spansk sprog og kultur og har stiftet foreningen Mi Cuerpo/min krop, der arbejder med udbredelsen af seksualundervisning i Colombia. 

Iværksætter

Signe er ph.d. i portugisisk og er iværksætter og indehaver af virksomheden, Connecting Cultures, som laver kulturtræning i virksomheder.

Forsker og ph.d. studerende

Stephanie er cand. mag i fransk og skriver ph.d. på fransk sprog og kultur, hvor hun undersøger, hvordan man underviser i fransk i folkeskolen. 

Politisk konsulent

Nicolai er cand. mag. i italiensk sprog og kultur og arbejder som politisk konsulent i Ledelsessekretariatet i Danske Regioner.

Lydbogsredaktør

Signe er cand. mag. i tysk sprog og kultur. Hun arbejder som lydbogsredaktør i Saga Egmont, der laver lydbøger til det tyske marked.