Faglig profil og job

Psykologi er studiet af menneskets tænkning, følelser og handlinger over for andre individer, grupper og organisationer. Som videnskab står psykologi i et krydsfelt mellem humaniora, naturvidenskab og samfundsvidenskab. Faget spænder bredt og har mange og forskelligartede underområder.

At studere psykologi som en videnskabelig disciplin vil sige, at man beskæftiger sig med det psykiske ud fra den særlige systematik, logik og argumentation, der karakteriserer universitetsstudier generelt. Det betyder, at du lærer at forstå, analysere og diskutere teorier inden for emner som bevidsthed og erkendelse, personlighed, udvikling, psykiske lidelser samt interaktion mellem individ, samfund, kultur og institutioner.

Som kandidat i psykologi - cand.psych. - opnår du den beskyttede titel "psykolog". Hovedparten af psykologer er ansat i offentligt regi, hvor de udøver forskellige former for behandlings-, rådgivnings- evaluerings- og undervisningsarbejde. Psykologer bliver dog i stigende grad ansat på det private arbejdsmarked som konsulenter eller i virksomheders uddannelses-, personale- og videnskabsafdelinger. Andre vælger forskningsvejen.

Find interviews med færdige kandidater her.

Læs mere om forskning på faget her.