Fra ansøgning til studiestart for retskravsbachelorer

Denne tidslinje viser optagelsesprocessen til kandidatuddannelsen fra du går i gang med ansøgningen til du begynder på uddannelsen. Undervejs skal du især være opmærksom på disse to ting:

 • Når du har sendt din ansøgning, kontakter vi dig gennem ansøgningsportalen. Når vi har sendt dig ny information, får du en besked på e-mail om at der ligger en besked på portalen.
 • Sørg for at have adgang til den e-mailkonto du er registreret med i ansøgningsportalen gennem hele ansøgningsprocessen. Så risikerer du ikke at gå glip af noget.
 •   

  Forbered og send din ansøgning

  16. januar - 1. marts

  Forbered og send ansøgningen i ansøgningsportalen.

  Her er brugervejledningen til ansøgningsportalen

 •   

  Ansøgningsfrist

  1. marts

  Din ansøgningsfrist. Vi modtager ikke ansøgninger efter denne deadline. Hvis du misser fristen, har du dog mulighed for at søge om optagelse i efteransøgningsperioden, men så er du ikke garanteret en plads 1. september.

 •   

  Tilbud om plads

  Slutningen af april - 10. juni

  Vi sender dig et tilbud om en plads på uddannelsen.

  Dit tilbud om plads kan være med betingelser, typisk at du bliver færdig med din bacheloruddannelse og dokumenterer dette. Vi skriver betingelserne med frister og procedurer for at opfylde betingelserne i tilbuddet.

  Din frist for at takke ja til pladsen er 15. juni. Du siger ja tak (eller nej tak) til tilbuddet gennem ansøgningsportalen. Hvis vi ikke hører fra dig inden for fristen, giver vi din plads til en anden. Når vi har modtaget dit ja tak, sender vi dig et officielt optagelsesbrev i løbet af nogle dage.

 •   

  Læs din studiestartsside

  1. maj - 1. september

  For at hjælpe dig med at få en god start, laver vi en hjemmeside til dig, der introducerer dig til din kandidatuddannelse. Læs siden grundigt og gør det til din første prioritet at finde ud af hvilke kurser, du vil tilmelde dig i dit første semester. Vi sender dig et link til din studiestartsside i ansøgningsportalen.

 •   

  Tilmeld dig kurser

  15. maj - 1. juni

  Du skal tilmelde dig kurser i dit første semester (blok 1 og 2). Tilmeldingen foregår på Selvbetjening på KUnet (kræver login). Det er supervigtigt, at du tilmelder dig kurser i denne periode, for ellers risikerer du ikke at få plads på de kurser, du planlægger at tage i dit første semester. Du skal tilmelde dig alle typer kurser - også de kurser, der er obligatoriske på din uddannelse.

 •   

  Velkomstprogram

  30. august - 3. september

  Deltag i vores velkomstprogram og lær din kandidatuddannelse og dine medstuderende bedre at kende. Du kan finde mere information om programmet på din studiestartsside.

 •   

  Første dag med undervisning

  6. september

  Første undervisningsdag på din nye kandidatuddannelse.

 •   

  Studiestartsprøven

  13. september

  Du får tilsendt et link til studiestartsprøven på din KU-mail.

 •   

  Deadline for at bestå bacheloruddannelsen

  20. september

  Senest på denne dag skal du kunne dokumentere at du er færdig med din bacheloruddannelse. Hvis du ikke er færdig senest på dette tidspunkt, mister du din plads på kandidatuddannelsen.

  Hvis du har givet tilladelse til dataudveksling, da du lavede din ansøgning i ansøgningsportalen, trækker vi selv oplysningerne fra systemet.