Camilla Buch Vang – Københavns Universitet

Skovbrugsvidenskab > Interviews > Camilla Buch Vang

Universitetet bliver dit andet hjem

Da vi møder Camilla Buch Vang Hansen, 24, fra København, har hun netop afsluttet første år på Forest and Nature Management, der er en international kandidatuddannelse. ”På dansk har uddannelsen fået navnet Skovbrugsvidenskab, men direkte oversat burde den nok hedde Skov- og naturforvaltning,” mener Camilla. Det er en tværfaglig uddannelse, hvor al undervisning foregår på engelsk – man kan dog vælge 1-3 fag på dansk. 

Hvorfor valgte du netop skovbrugsvidenskab?  

Jeg tog en bachelor i naturressourcer - den retning, eller fagpakke, som vi kalder det, der handler om naturforvaltning. Jeg ville gerne fortsætte i sporet med forvaltning, hvor man både beskæftiger sig med naturen i sig selv og så med forholdet mellem natur og mennesker.

Jeg kan godt lide de tre ”ben” uddannelsens hovedelementer består af: naturen, økonomien og så mennesket i naturen. 

Uddannelsen handler også om ledelse. Om at lære at arbejde som projektleder, der indgår i et team. Der skal ledelse, administration og strategi til, hvis man skal sikre både naturen og menneskets behov. Lederaspektet er det der gør forskellen for mig. Den ekstra dimension, der ligger i også at skulle håndtere mennesker og teams, tiltaler mig virkelig.

Nøgleordene for mig er prioriteringer og beslutninger. Altså at rejse spørgsmålene: Hvorfor er det vi skal beskæftige os med det her? Jeg vil rigtig gerne sidde med i det politiske spil og være med til at tage beslutningerne. 

Hvad vil du gerne beskæftige dig med, når du er færdig med at læse?

Jeg ved ikke helt i hvilken retning, jeg vil gå, men det bliver nok projektleder af en art. Gerne i det offentlige – f. eks. i en styrelse. Men jeg skal ikke være skovrider. Min interesse ligger mere indenfor konfliktløsning. 

Hvordan var det at gå fra bachelor til kandidatuddannelsen?

Det var lige som, når man kommer fra gymnasiet til universitetet. Det var den helt samme oplevelse af, at nu snævrer feltet ind: man bliver dygtigere, får flere specialfag – og til sidst er der kun specialfag tilbage, nemlig lige præcis dem, der interesserer en. Det er skarpere, sværere og sjovere. 

Hvorfor valgte du Københavns Universitet? 

Jeg undersøgte også mulighederne på andre universiteter, men var ret sikker på at Københavns Universitet var dette rette for mig. Det har da også vist sig at være det helt rigtige. Inden jeg begyndte på universitetet, var jeg ”føl” en enkelt dag. Jeg fulgte en sød forstkandidat rundt på universitetet, og så var jeg solgt - til roen, sindet, mentaliteten. Her er ingen for fine til at gå med gummistøvler. Det kan jeg godt lide. 

Hvordan er dine boligforhold? 

Jeg er vokset op i Indre by i København. Jeg har aldrig haft problemer med at skaffe en bolig, men det har nok været, fordi jeg tidligt blev skrevet op i boligselskabet AAB. Så allerede som 18-årig fik jeg hurtigt en lejlighed. Nu bor jeg i en andelsbolig. 

Har du studenterjobs? 

Før jeg begyndte på uni var jeg to år i Post Danmark, og det fortsatte jeg med et stykke tid efter jeg var begyndt på studiet. Nu har jeg studiejob som koordinator for universitetets skoletjeneste. Jeg har også været guide på fakultetet. Så jeg har altså været rimelig heldig med at finde studiejobs.

Hvordan har du oplevet studiemiljøet? 

Det er rigtig let at få et socialt liv på universitetet. Det er et miljø, hvor man kan få kontakt til alle. Jeg er med i en interessegruppe, der hedder Natur og Samfund, jeg er studenterpolitisk aktiv, og så sidder jeg som studenterrepræsentant i profileringsudvalget i min fagforening, Jordbrugsakademikerne. 

Hvis man bare vil, så kan man få et rigt socialt liv på alle niveauer. Man kan bruge hele sit liv på universitetet uden at kede sig, for der er masser af sjove mennesker. 

Er der meget konkurrencementalitet?  

Nej, det er der ikke. Det er faktisk super afslappet. Universitetet bliver dit andet hjem. 

Ville du anbefale uddannelsen til andre? 

Skovbrugsvidenskab er en absolut fremtidsrettet uddannelse, og så er den tværfaglig. Men man skal selv finde det, man kan lide ved studiet. Når man som jeg er glad for uddannelsen, så er det svært at finde noget dårligt at sige om den.

Gem