Faglig profil og job

Faglig profil

På kandidatuddannelsen i spansk og latinamerikansk sprog og kultur har du mulighed for at gå i dybden med de emner og områder, der interesserer dig og profilere dig i forhold til et fremtidigt job.

Uddannelsen giver dig indgående kendskab til sproget og til en bred vifte af forskellige problemstillinger inden for den spansktalende verden. Du lærer at arbejde selvstændigt og målrettet både med meget konkrete og mere komplekse problemstillinger.

Ud over stærke sproglige kompetencer, erhverver du dig kompetencer inden for blandt andet internationalt samarbejde og politikforståelse, kulturforståelse og formidling, oversættelse, interkulturel kommunikation og fremmedsprogspædagogik.

Desuden bliver du trænet i problemanalyse og projektstyring

Jobmuligheder 

Kandidatgraden giver en række forskellige jobmuligheder, og dit tilvalg uden for det centrale fag giver dig mange muligheder for at tone din uddannelse i en bestemt retning.

Mød 6 uddannede kandidater og læs om deres karriere med sprog

Med en uddannelse i spansk og latinamerikansk sprog og kultur er du rustet til en karriere inden for blandt andet undervisning, oversættelse, internationale organisationer, kulturformidling, sproglig rådgivning, interkulturelle relationer og konsulentvirksomhed. Flere undersøgelser viser, at der på arbejdsmarkedet er behov for sproglige kompetencer i såvel private som offentlige virksomheder.

Du vil kunne varetage specialistfunktioner, der kræver omfattende kendskab til det spanske sprog og spansk og latinamerikansk kultur. Som kandidat i spansk sprog og kultur er du uddannet til både selvstændigt og i et team at formidle komplicerede problemstillinger til forskellige typer publikum. Dine sproglige kompetencer og evne til formidling åbner op for en række jobs med fokus på formidling og konsulentfunktioner i såvel danske som internationale organisationer og virksomheder. Du vil også kunne bestride en lang række stillinger, der kræver generelle akademiske kvalifikationer.

Salka er cand. mag. i spansk sprog og kultur og har stiftet foreningen Mi Cuerpo/min krop, der arbejder med udbredelsen af seksualundervisning i Colombia.