Interview med kandidat i sprogpsykologi

Martin Krusbæk blev kandidat i sprogpsykologi i 2011. I dag arbejder han med PR og kommunikation som fuldmægtig i Forsvarsministeriets Personalestyrelse. Her startede han først i en løntilskudsstilling, men det blev senere til en fastansættelse.

Hvorfor valgte du i sin tid at læse sprogpsykologi?
”Jeg havde læst en bachelor på CBS i engelsk og kommunikation, som selvfølgelig var sprogligt rettet. Den havde en merkantil vinkel, men jeg ville gerne have den humanistiske vinkel også. Jeg fik øjnene op for sprogpsykologi, fordi det bevæger sig i krydsfeltet mellem det menneskelige og psykologiske perspektiv, men også det kommunikative perspektiv. Det, syntes jeg, lød rigtig spændende”.

Hvad går dit arbejde ud på?
”Det er min primære hovedopgave at drifte og udvikle vores HR-portal i Forsvaret. Det er en portal, hvor alle i Forsvaret kan gå ind og søge HR-informationer vedrørende deres ansættelsesforhold. Det kan eksempelvis være alt fra barsel og sygdom til ansættelsesretlige forhold. Jeg står for at koordinere input til portalen og er derudover også med i en masse projekter under det felt”.

"Jeg fik øjnene op for sprogpsykologi, fordi det bevæger sig i krydsfeltet mellem det menneskelige og psykologiske perspektiv, men også det kommunikative.

Martin Krusbæk

Hvad er de største udfordringer i dit job?
”Det må være kommandoveje. Når man er i Forsvaret, så er der nogle kommandoveje, hvor man ikke må springe led over. Det har jeg gjort rigtig mange gange. Jeg har fået lidt slag over fingrene for det, men nogle gange kan mine overordnede også godt se, at det faktisk giver mening. En anden udfordring er, at der er en lang godkendelsesproces i offentlige institutioner, inden man kan gå fra ide til handling. Det kan være enormt frustrerende, men den frustration lærer man også at håndtere, og det er en del af arbejdet”.

Hvad var det første job du fik, efter du blev uddannet, og hvordan fik du det?
”Jeg startede faktisk i løntilskud her til at starte med. Jeg fik stillet nogle opgaver, som jeg havde et halvt år til at løse. Jeg løste dem på knap tre måneder, og så begyndte de at se værdien af mig. Jeg fik en masse weberfaring, og der var også en masse kommunikation involveret. Så på et tidspunkt kom der en omorganisering af hele styrelsen, og så endte det med, at der blev oprettet en stilling, som var skræddersyet til mig. Den søgte jeg og fik”.

Hvis du skulle give et karrieretip til en ny studerende, hvad skulle det så være?
”Det må være, at man skal forholde sig realistisk til det her med karriere. Hvis det er hårdt at søge job, så skal man lade være med at lægge sig ned og pibe. Bliv ved med at søge og bliv ved med at udfordre dig selv. Det kan være, du skal trække på dit netværk, eller du skal tage på nogle spændende konferencer, og så skal man for alt i verden forsøge at vise den værdi, man har som humanist”.

Interview november 2014.