Undervisning og opbygning

Statistik er et meget frit studium, som du på mange måder kan sammensætte efter dit eget hoved. De forskellige kurser forsøger at koble matematiske, statistiske og praktiske aspekter sammen, men du kan vælge at fokusere på ét af de tre aspekter og blive fx sandsynlighedsteoretiker eller at uddanne dig i statistical computing.

Du har gode muligheder for at indgå i eksterne projekter og få dem godskrevet på dit studium. Du kan fx lave et virksomhedsprojekt i samarbejde med et firma eller en organisation, eller du kan vælge at tage på et udlandsophold.

Du afslutter med et speciale, hvor du går i dybden med et videnskabeligt problem. Ofte retter specialet sig mod en praktisk problemstilling med stor betydning for mange mennesker, og hvor du statistisk set skal anvise løsninger på problemet.

Disse specialeemner kan fx være:

  • Overlevelsesanalyse - analyse af ventetider.
  • Ruinproblemer
  • Markov Chain Monte Carlo metoder.
  • Cointegration - stabile sammenhænge i eksplosive processer.
  • Missing data - når det er informativt, at der mangler data.

Uddannelsens opbygning

Blok 1 Blok 2 Blok 3 Blok 4
1. år Begrænset valgfrit kursus Begrænset valgfrit kursus Statistics B Begrænset valgfrit kursus
Discrete Models Statistics A Regression Project in Statistics
2. år  Valgfrit kursus Valgfrit kursus Speciale
Valgfrit kursus Valgfrit kursus

Begrænset valgfrie kurser

Du skal vælge dine begrænset valgfrie kurser fra listen herunder. Klik på kursusnavnet for at se en nærmere beskrivelse af kursets indhold.

OBS: Listen er baseret på studieåret 2020/2021 og er derfor kun vejledende. Den endelige liste over begrænset valgfrie kurser i studieåret 2021/2022 er klar på siden i foråret 2021.