Studiebyen København – Københavns Universitet

Kandidatuddannelser > Studieliv > Studiebyen København

Studiebyen København

Universitetet midt i København

Universitetet ligger midt i hovedstaden med campusmiljøer i Indre By, på Frederiksberg, Nørrebro/Østerbro og på Amager. Storbyens erhvervsliv og det levende kulturliv smitter af på de mange aktiviteter og tilbud, du kan finde på KU.

Udenfor universitetet ligger byens skønne parker, hyggelige caféer, hemmelige kroge og andre mødesteder, hvor du kan mødes med læsegruppen eller gode venner.

Hvad sker der i byen?

Nok er København Danmarks største by, men byen er ikke større, end at det er let at finde rundt. Byen rummer mange hyggelige lokalmiljøer, hvor du hurtigt føler dig hjemme.

Byens kroge kan du læse om på de mange blogs, som du finder på nettet.  Alt om København- aok.dk er også en let måde at spore sig ind på, hvad der sker i byen. 

Universitetets museer og haver

Flere af byens museer og frodige haver er en del af KU. Zoologisk Museum og Botanisk Have har du måske hørt om, men hvad med Medicinsk Museion...?

Se listen over universitetets museer og haver.

Byens læsesale

Som studerende kan du benytte byens mange læsesale. Nogle er placeret på universitetets fakulteter, mens andre er åbne for alle. Fx Diamanten (Det Kongelige Bibliotek), hvor du kan vælge, om du vil sidde i den moderne østsektion eller den gamle nordsektion, der minder dig om, at du studerer på Danmarks ældste universitet.

Hav og strand i København 

Trænger du til en pause fra bøgerne på en varm sommerdag, kan du cykle fra Rådhuspladsen til Amager Strandpark på 15 minutter, eller du kan besøge et af byens tre havnebade.