Interview med kandidat i teatervidenskab

Julie Schlytter blev kandidat i teater- og performance studier med kommunikation som tilvalg i 2014. I dag arbejder hun med PR og presse hos Dansk Danseteater i Dansehallerne på Carlsberg. Hun har altid vidst, at hun gerne ville arbejde inden for teaterbranchen, og uddannelsen fra KUA har siden givet hende en indgang til drømmejobbet.

Hvorfor valgte du i sin tid at læse teatervidenskab?
”Jeg valgte at læse en kandidat i teater- og performance studier, fordi jeg gerne ville arbejde med publikumsudvikling og kulturformidling. Derfor valgte jeg også kommunikation som mit tilvalg. Min interesse for scenekunst, historiefortælling og kommunikationsstrategi blev for alvor vakt, da jeg var i praktik hos Mungo Park som en del af min bachelor. Praktikforløbet overbeviste mig om, at jeg gerne ville kombinere teatervidenskab og kommunikation på min kandidatuddannelse”.

Hvad går dit arbejde ud på?
”Jeg står for at udvikle presse og PR-strategier for alle vores forestillinger. Eksempelvis har jeg kontakt til pressen, vinkler historier og pitcher idéer til lokale, regionale og landsdækkende medier både herhjemme, men også i udlandet, når vi er på turné. Derudover er jeg ansvarlig for al teatrets tekstproduktion til nyhedsbreve, pressemeddelelser, nyhedshistorier og forestillingsbeskrivelser. Jeg står også for vedligeholdelsen af teatrets sociale medier og produktionen af diverse tryksager som programmer, flyers og plakater”.

"Min fornemmeste opgave er at sætte ord på den moderne dans som kunstart, som kan være ret abstrakt.

Julie Schlytter

Hvad er de største udfordringer i dit job?
”Min fornemmeste opgave er at sætte ord på den moderne dans som kunstart, der kan være ret abstrakt. Ofte tager vores forestillinger ikke udgangspunkt i en lineær og narrativ fortælling, og derfor kan det være vanskeligt at sætte ord på, hvad forestillingen går ud på. Det er en spændende udfordring at formidle nuanceret, fagligt, billedrigt og appetitvækkende, så vi både appellerer til garvede ”danse-aficionados” og førstegangsbesøgende”.

Hvad var det første job du fik, efter du blev uddannet, og hvordan fik du det?
”Da jeg blev færdig i sommeren 2014, havde jeg faktisk allerede fået lovning på en fastansættelse på Dansk Danseteater. Så det vidste jeg, mens jeg sad og skrev mit speciale. Jeg havde været ansat som PR-assistent på Dansk Danseteater forinden, så da jeg stod til at aflevere speciale, sagde min chef, at de gerne ville fastansætte mig. Det var jo fuldstændig fantastisk, at der kom det ud af mit studiejob”.

Hvis du skulle give et karrieretip til en ny studerende, hvad skulle det så være?
”Jeg vil helt klart anbefale alle at få en relevant praktikplads. Jeg har selv været i praktik på Danmarks Radios Kulturredaktion og på Mungo Park, fordi jeg tog praktik på både min bachelor- og kandidatuddannelse. Det har hjulpet mig rigtig meget og været årsagen til, at jeg senere blev ansat på Betty Nansen som redaktør og på Dansk Danseteater som PR-assistent”.

Interview marts 2015.