Sino-Danish Center for Education and research – Københavns Universitet

Vand og Miljø > Sino-Danish Center

Sino-Danish Center for Education and research

Det dansk-kinesiske universitetscenter, SDC (Sino-Danish Center for Education and Research) er et fælles forsknings- og uddannelsesprojekt mellem alle otte danske universiteter, Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser, det kinesiske universitet "University of the Chinese Academy of Sciences" (UCAS) og den kinesiske forskningsinstitution "Chinese Academy of Sciences" (CAS).Det overordnede formål med SDC er at fremme og styrke samarbejdet mellem danske og kinesiske forsknings- og uddannelsesmiljøer til gavn for begge lande.

Det danske SDC-sekretariat ligger i Aarhus. SDCs bygning i Beijing, doneret af Industriens Fond, forventes færdig i 2016. Det påregnes at huse op til 100 forskere, 300 kandidatstuderende og 75 ph.d.-studerende fra de to lande. 

SDC lancerede fire kandidatuddannelser i Kina i september 2012, og i 2013 blev yderligere tre uddannelser lanceret. Københavns Universitet er koordinator for kandidatuddannelserne i Vand og Miljø samt Nanoscience og Teknologi. Fra dansk side deltager også Aarhus Universitet og DTU i uddannelsen Vand og Miljø.

Kandidater i Vand og Miljø vil opnå en dobbelt kandidatgrad og modtager et kandidatbevis fra Københavns Universitet samt et kandidatbevis fra UCAS.

Mere information

Sino-Danish Center på Facebook hvor du kan få mere at vide om, hvordan det er at være dansk studerende i Kina.

Sino-Danish Center
Niels Jensens Vej 2
, bygning 1190
8000 Aarhus C

Denmark

+45 8715 2597
+45 8715 2594

contact@sdc.university