Ansøg som tidligere studerende – Københavns Universitet

Bacheloruddannelser > Ansøgning og optagelse > Sådan søger du om optagelse > Ansøg som tidligere st...

Ansøg som tidligere studerende

Hvis du tidligere har studeret på en videregående uddannelse, skal du nu finde ud af, om du skal søge om indskrivning via uddannelsen, eller om du skal søge optagelse via optagelse.dk.

Grafisk overblik: Skal du søge om optagelse eller indskrivning?

• Hvis du har bestået mindre end 1. studieår på en uddannelse, skal du søge om optagelse.

• Hvis du bestået hele 1. studieår eller eksamener, der svarer til 1. studieår på den ønskede uddannelse, skal du søge om indskrivning via fakultetet. Se under uddannelsen.

• Hvis du har gennemført en professionsbachelor, en bacheloruddannelse eller en uddannelse på samme niveau eller højere, skal der gå mindst 6 år, før du kan søge optagelse på en bacheloruddannelse. Der er dog få undtagelser. Se under begrænsning af dobbeltuddannelse.

Læs om regler for indskrivning, ansøgningsfrist mm. under uddannelsen.

Ansøgningsfrist

Bemærk, at ansøgninsfristen for indskrivning via fakultetet  allerede ligger i marts eller april, afhængig af hvilken uddannelse, du søger om indskrivning på.