Bacheloruddannelser – Københavns Universitet

Spørgsmål og svar

Hvornår er der studiestart?

Selve undervisningen starter i første uge i september. Men allerede i august  er der introforløb, hvor ældre studerende har arrangeret en masse aktiviteter for dig og dine medstuderende.

velkommenstuderende.ku.dk kan du se, hvor og hvornår dit introforløb starter.

Se film om studiestart på KU her.

Jeg er optaget på standby. Hvornår får jeg svar på, om jeg skal starte i år?


Bliver du optaget på en standbyplads 28. juli, står du på venteliste og kan frem til 16. august få tilbudt en studieplads med studiestart 1. september.

Efter 16. august, hvis du ikke er blevet tilbudt en studieplads, ændrer vi din standbyplads til et tilsagn om optagelse på uddannelsen året efter.

Se her, hvad det vil sige at få tilsagn

Hvis jeg får en studieplads gennem standby, må jeg så gemme den til næste år?

Nej, det kan du ikke. Som udgangspunkt kan du kun søge det år, du gerne vil starte på studiet. Det gælder også, hvis du søger en standbyplads og bliver tilbudt en studieplads frem til og med 16. august. Hvis du siger nej tak til studiepladsen, skal du søge igen på lige fod med alle andre året efter.

Hvis jeg får et tilsagn om optagelse, må jeg så godt studere på en anden uddannelse?

Ja det må du gerne. Hvis du ender med at få et tilsagn om optagelse efter 16. august, må du gerne studere på en anden uddannelse frem til 31. august 2019 og beholde dit tilsagn om optagelse til 2019.

Hvis du i 2019 ønsker den studieplads, du fik tilsagn om, skal du bare huske at søge optagelse med dit tilsagn senest 5. juli kl. 12 for at fortælle os, at du stadig gerne vil haveden studieplads, du fik tilsagn om. Du skal være opmærksom på, at du skal opfylde adgangskravene gældende for uddannelsen i 2019 for at benytte dit tilsagn.

Jeg har suppleret - hvordan får I mine eksamensbeviser?

Du skal uploade og tilknytte dine prøvebeviser på Mit KU inden 1. september. Husk at tilknytte dem til den uddannelse, du er blevet tilbudt betinget optagelse på.

Jeg blev ikke optaget i kvote 2. Hvad skal jeg frem til næste år?

  1. Gør status over dine studieønsker og jobdrømme: Hvad ville du gerne opnå med den uddannelse, du søgte optagelse på? Kan andre uddannelser føre dig i samme retning? Der er uddannelser, som ligner hinanden, og der er uddannelser, som fører til de samme job. Når du søger bredere, vil du øge dine chancer for optagelse, uden at du behøver at opgive dine ønsker til uddannelse og karriere.

  2. Lav en plan for, hvordan du kvalificerer dig frem til næste års optagelse: Læs vores information om, hvad vi særligt vægtede i kvote 2 på din uddannelse i år og sammenlign med dit CV: Er der aktiviteter, som du savner på dit CV, og som du kan beskæftige dig med løbet af det næste år? Og hvordan kan du bedst styrke din samlede profil?

  3. Ring til Vejledning & Optagelse og hør, om du blev forelagt optagelsesudvalget. Hvis du gjorde, nåede du meget langt. Vi anbefaler, at du ringer til fra uge 32, da vi så har bedre tid til at vejlede dig. 


Husk i øvrigt at tjekke uddannelser med ledige pladser på KU eller i hele landet. På Københavns Universitet er fristen for at søge en ledig plads 6. august kl. 12.00. 

  • Mød os på: