Bacheloruddannelser – Københavns Universitet

Spørgsmål og svar

Hvad bliver adgangskvotienten til den uddannelse, jeg søger?

Vi ved først, hvad kvotienten er få dage før, at vores ansøgere får besked. Først når vi har modtaget alle ansøgninger, og når vi har registreret og sagsbehandlet dem, kan der udregnes en adgangskvotient. Svaret kan du derfor først få fra 28. juli.

Adgangskvotienten afhænger af, hvor mange der søger om optagelse på uddannelsen, hvor høje deres karakterer er, og hvor mange studiepladser der er på den enkelte uddannelse. Først når vi får svar fra den koordinerede tilmelding, kender vi adgangskvotienten. 

Adgangskvotienterne ændrer sig ofte kun få decimaler fra år til år, men det er ikke til at forudsige, da det afhænger af antallet af ansøgere til uddannelserne og ansøgernes eksamenskarakterer. Adgangskvotienten fra året før kan give dig en idé om, hvad den bliver ved næste optagelse. Du finder adgangskvotienten under den enkelte uddannelse. Se listen over uddannelser.

Jeg har brug for inspiration til at vælge studie. Kan I sætte mig i gang?

Ja. Du kan finde inspiration og hjælp på Guide til godt studievalg, hvor der er film og værktøjer, der kan hjælpe dig i gang med at vælge studie. Prøv fx trin-for-trin-guiden: Sådan vælger du studie.

Du er også altid velkommen til at komme forbi i Fiolstræde 1, tæt på Nørreport i København, og få en snak med en studievejleder, der kan hjælpe dig på vej med dit studievalg.

Jeg skal supplere – kan jeg forbedre mit gennemsnit?

Svaret er nej. Du har ikke mulighed for at forbedre dit gennemsnit fra din adgangsgivende eksamen.

Hvis jeg får en standbyplads, er det så helt sikkert, at jeg skal begynde næste år?

Det er ikke garanteret, at du først skal begynde på uddannelsen året efter. Hvis du får en standbyplads, skal du enten begynde på din uddannelse i år eller til næste år. Tidspunktet er altså usikkert. 

En optagelse på en standbyplads betyder, at du står på venteliste i august. Får du tilbudt en studieplads i august, begynder du 1. september. Bliver du ikke tilbudt en studieplads i år, får du tilsagn om en studieplads  til næste år. Et tilsagn om en studieplads betyder, at du kan begynde på studiet til næste år, hvis du opfylder de adgangskrav, der gælder for næste års optagelse.

Jeg er i tvivl om det er godt for mig, at søge om en standbyplads.

Hvis du er i tvivl, om det er en god ide at søge om standby, kan du prøve med et standby-tjek

  • Mød os på: