Bliv iværksætter, mens du studerer

Fordi du både kan være studerende og iværksætter

På Københavns Universitet kan du prøve kræfter med innovation og entreprenørskab på mange måder. 

I vores Innovation Hubs kan du få råd og vejledning om at starte virksomhed, blive en del af et fedt startupmiljø og få en gratis kontorplads. 

På KU kan du også tage fag, der ruster dig til et liv som iværksætter, og du kan komme i et projektorienteret forløb (praktik) i en startup. Din fritid kan du bruge i studenterforeninger, der fokuserer på innovation og entreprenørskab.

UCPH Innovation Hubs

I "Hubben" får du en gratis kontorplads, som du har adgang til 24/7. Men ikke nok med det.

Du kan få gratis hjælp fra advokater og bogholdere, og du bliver en del af et stærkt fællesskab. Du kan også få professionel sparring og coaching, rådgivning om samarbejdspartnere, og du kan deltage i workshops om alt fra konceptudvikling til pitching.

I vores hubs har du altså gode muligheder for at gøre din virksomhedsidé flyvefærdig.

Alt efter dit projekt kan du komme med i en af følgende hubs:

Mød de studerendes startups

KU's studerende har startet virksomheder om alt fra A til Å.

Her kan du møde studerende, der fortæller om deres startups. Måske bliver du inspireret?

Projektorienterede forløb (praktik) i en startup

På mange uddannelser kan du komme i et projektorienteret forløb (det vil sige praktik) i en startup. Når du er i et projektorienteret forløb, træder du direkte ind i maskinrummet, hvor tempoet ofte er højt, og der er kort fra idé til handling. I et projektorienteret forløb i en startup får du derfor rig mulighed for at teste din viden i praksis.

Kurser og events om innovation og entreprenørskab

KU har flere kurser om ting, du har brug for at vide som iværksætter. Du kan fx lære om iværksætteres juridiske udfordringer, og om hvordan du kan engagere andre gennem strategisk kommunikation. Du kan også fordybe dig i økonomi, eventplanlægning, teamdynamikker - og meget mere.

På KU afholder vi også events, hvor vi kigger på samfundets udfordringer og prøver at finde innovative løsninger. Til de events kommer der både studerende, forskere og folk fra erhvervslivet.

Meld dig ind i en studenterforening

Du kan også få iværksætteri ind under neglene ved at melde dig ind i en studenterforening, der fokuserer på innovation og entreprenørskab.

I studenterforeningerne vil du ofte møde studerende, der læser noget andet end dig. Og du vil opdage, at forskellighed kan være en styrke.

Her er et par af de foreninger, du kan melde dig ind i: