Bliv iværksætter, mens du studerer

Fordi du både kan være studerende og iværksætter

På Københavns Universitet kan du prøve kræfter med innovation og entreprenørskab på mange måder.

I KU Lighthouse kan du blandt meget andet få råd og vejledning om at starte en virksomhed, blive en del af et fedt startupmiljø og få en gratis kontorplads.

KU Lighthouse tilbyder kursusforløb, der ruster dig til et liv som iværksætter, og du kan komme i et projektorienteret forløb (praktik) i en startup. Din fritid kan du fx bruge i studenterforeninger, der fokuserer på innovation og entreprenørskab

KU Lighthouse

I KU Lighthouse får du en gratis kontorplads, som du gennem iværksætterforløb har adgang til 24/7. Men ikke nok med det.

Du kan få gratis hjælp fra eksperter, og du bliver en del af et stærkt fællesskab af andre studerende iværksættere. Du kan også få professionel sparring og coaching, rådgivning om samarbejdspartnere, og du kan deltage i workshops og masterclasses om alt fra konceptudvikling til pitching.

I KU Lighthouse har du altså gode muligheder for at gøre din virksomhedsidé flyvefærdig. Alt efter dit projekt og akademiske baggrund, har KU Lighthouse også fagspecifikke forretningsudviklere, du kan sparre med.   

KU Lighthouse har to venues, som du frit kan benytte lige, som det passer dig.

  • KU Lighthouse ligger på Tagensvej 16A, 2200 København N.
  • KU Lighthouse Søndre Campus ligger på Njalsgade 76, 2300 København S Bygning 3, Lokale 6B.1.06.

Mød de studerendes startups

KU's studerende har startet virksomheder om alt fra A til Å.

Her kan du møde studerende, der fortæller om deres startups. Måske bliver du inspireret?

Projektorienterede forløb (praktik) i en startup

På mange uddannelser kan du komme i et projektorienteret forløb (praktik) i en startup. Når du er i et projektorienteret forløb, træder du direkte ind i maskinrummet, hvor tempoet ofte er højt, og der er kort fra idé til handling. I et projektorienteret forløb i en startup får du derfor rig mulighed for at teste din viden i praksis.

Kurser og events om innovation og entreprenørskab

KU Lighthouse har flere kurser og forløb om det essentielle, du har brug for at vide som iværksætter. Du kan fx lære om iværksætteres juridiske udfordringer, hvordan du kan engagere andre gennem strategisk kommunikation, og hvordan du sammensætter et godt team. Du kan også fordybe dig i økonomi, eventplanlægning, teamdynamikker - og meget mere.

I KU Lighthouse afholder vi også åbne arrangementer, hvor vi kigger på samfundets udfordringer og prøver at finde innovative løsninger. Til de events kommer der både studerende, forskere og folk fra erhvervslivet.

Du kan også forme din uddannelse med valgfrie kurser med ECTS inden for innovation og entreprenørskab.

Meld dig ind i en studenterforening

Du kan også få iværksætteri ind under neglene ved at melde dig ind i en studenterforening, der fokuserer på innovation og entreprenørskab.

I studenterforeningerne vil du ofte møde studerende, der læser noget andet end dig selv, hvilket kan hvordan faglig og personlig forskellighed er en styrke som iværksætter.