Studieliv
Kunne du tænke dig en uddannelse på et universitet i verdensklasse, der kombinerer teori, praksis og kritisk tænkning? Har du lyst til at studere sammen med en ambitiøs og divers gruppe studerende i et internationalt studiemiljø?
Så bør du søge om optagelse på en af KUs mange uddannelser.
Læs med og find ud af, hvad hvad de studerende synes om studielivet på KU. Find også information om alt fra campusområder, og læsesale til faglige fællesskaber og sociale arrangementer på KU.
Indholdsfortegnelse
Jeg valgte KU, fordi jeg ikke vil gå på kompromis med min uddannelse
Undervisningen og studielivet på KU
Undervisningen på Københavns Universitet består ikke kun af forelæsninger i store auditorier - men også af mindre hold og gruppearbejde. Se og hør om undervisningsformer og om sværhedsgraden på universitetet, om studiestarten og om nervøsiteten for enhsomhed.
Læs mere om undervisningen under den uddannelse, du vil ind på.
Forelæsning
Som studerende lærer du at forholde dig videnskabsteoretisk til dit fag. Denne forelæsning handler om videnskabsteori på humanistiske uddannelser.
Studiestart på KU
Du bliver taget godt i mod, når du starter på dit nye studie. I filmen fortæller studerende fra KU om deres oplevelser.
Undervisning og kammeratlæring
Med kammeratlæring som undervisningsform, træner du formidling af stoffet og lærer stoffet bedre at kende undervejs.
Hvor højt er det faglige niveau?
Du starter på et noget højere niveau, end du er vant til. Men du vænner dig til det.
4 studerende fortæller om deres første oplevelser med fagligheden på Københavns Universitet.
Fra Jylland til København
Christine tog fra Nordjylland for at studere på Københavns Universitet. Det har hun ikke fortrudt et sekund.
Hør hvad hun siger om venner, netværk og studielivet i København.
Bliver jeg ensom?
Jacob var nervøs for, om han ville blive ensom, og om han var god nok til universitetet.
Se filmen og hør, hvordan det føltes få måneder efter studiestart.
Sociale og faglige fællesskaber
Når du møder op første dag, tager frivillige studerende godt i mod dig og sørger for, at du og dine medstuderende lærer hinanden godt at kende i trygge rammer. Selvom et universitetsstudie kræver stor selvstændighed, er du ikke overladt til dig selv.
Fra hyttetur til studenterpolitik
På nogle uddannelser tager man på hyttetur, mens man på andre uddannelser bliver hjemme på campus. I begge tilfælde får du en god introduktion til studiet og får al den insiderviden du har brug for, for at komme godt i gang med dit studie.
Vil du have indflydelse på dagligdagen på dit studie, kan du vælge at være aktiv i studenterpolitik og valgte råd, nævn eller faglige udvalg på uddannelsen.
Foreningslivet på KU
Du kan også dyrke andre interesser gennem foreningslivet på KU, hvor du får mulighed for at møde studerende fra andre uddannelser, som interesserer sig for de samme ting som dig. Du får meget mere information om KU's foreningsliv i løbet af din studiestart.
KU og elitesport
Erdu elitesportsudøver, giver KU dig gode muligheder for at kombinere studielivet med din sport. Bliv klogere på elitesport og fleksibilitet på KU.
Stærke faglige og sociale netværk på KU
Kandidatstuderende Kristoffer fortæller om mulighederne for at deltage i de mange forskellige faglige og sociale netværk på KU.
Hvordan ser KU ud?
Københavns Universitet fordeler sig over fire campusområder, placeret på centrale adresser i København. De fire campusområder er meget forskellige og har alle sin egen charme - præget af de årtier, hvor bygningerne blev rejst.
Fælles for campusområderne er de moderne faciliteter samt et godt og livligt studiemiljø. Læs mere og se film om om hvert af vores fire campusområder.
Kortet herunder viser desuden, hvor i Køvenhavn de fire campusområder ligger.
Bedste råd til nye studerende
Er du ny på KU? Få gode råd fra studerende om alt fra det faglige til det sociale liv på KU.
Innovation og entreprenørskab for studerende
Er du studerende, og drømmer du om at starte egen virksomhed? Så kan du få sparring, netværk og kontorplads i KUs Innovationscenter. Læs om KUs innovationhub, der baserer sig på forskernes viden og de studerendes idéer, som sammen skaber innovative idéer og nye virksomheder.
Din økonomi som studerende
De fleste studerende modtager modtager SU, og mange vælger at arbejde ved siden af studiet.
De bedste studierabatter
Der er studierabat mange steder, og som studerende får du tilsendt et studiekort, som giver rabat ved køb af bl.a. bøger, kompendier og computer (oftest 10%) - men også på blandt andet cafeéer, fitnesscentre og museer. Uniavisen guider dig til byens bedste studierabatter.
Udgifter til bøger og kompendier
Udgiften til bøger og kompendier er forholdsvis stor men varierer fra uddannelse til uddannelse.
Det kan være en god idé at købe bøgerne brugte, da udgifterne til nye bøger på nogle studier ligger på 4.000 kr. pr. semester. Kontakt studievejledningen på uddannelsen, hvis du vil vide, hvor mange penge du kan forvente at bruge på bøger ved studiestart på din uddannelse.
Undersøg eventuelt om du kan købe bøgerne brugt af tidligere studerende på sociale medier og online markedspladser.
KU Festival
Vidste du, at KU Festival hvert år samler 16.000 KU studerende og ansatte til en stor, årlig festival?
KU Festivalen er KUs allerstørste event. Vi håber at se dig til en festival med kendte bands, lækker mad og god stemning.