City Campus

City Campus - i hjertet af København

Når du studerer på City Campus, befinder du dig i hjertet af København. 

På City Campus finder du både samfundsvidenskabelige, sundhedsvidenskabelige, naturvidenskabelige uddannelser.

Tre fakulteter samlet på City Campus

Det Samfundsvidenskabelige Fakultet (SAMF) er en del af City Campus og holder til på det gamle Kommunehospital (kaldet Center for Sundhed og Samfund, forkortet CSS) i det indre København. Det er placeret mellem søerne og Botanisk Have og kun få minutters gang fra Nørreport. Stedet emmer af historie, da bygningerne er gamle hospitalsbygninger med højt til loftet og et stilfuldt arkitektonisk udtryk. Undervisningsfaciliteterne er udbygget med moderne auditorier.

Der er 5 institutter på SAMF, som dækker de samfundsvidenskabelige discipliner; antropologi, psykologi, sociologi, statskundskab/samfundsfag og økonomi.

Til City Campus hører også dele af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet (folkesundhedsvidenskab og Medicinsk Museion), Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet (Botanisk Have og dele af Statens Naturhistoriske Museum) samt KU's Fællesadministration. Sidstnævnte ligger i det centrale København i Nørregade.

Studerende på trappen foran CSS © Jakob Dall

Gode steder at læse

På City Campus finder du faciliteter, der hjælper dig godt igennem studierne. Du finder følgende gode faciliteter: 

  • Læsepladser, lounger, grupperum og stillezoner – plads til at læse og fordybe sig, men også steder indrettet til diskussion og møder med læsegruppen.
  • Fællesområder, hvor du kan logge på det trådløse netværk og arbejde. Du kan også læse eller slappe af mellem undervisningstimerne i de forskellige sofagrupper og hyggekroge.
  • Smukke, grønne udendørsarealer, hvor studerende mødes eller slapper af i solen.
  • Kantiner og en fælles café, hvor du kan købe morgenmad, frokost, kaffe, kage m.m. Der er mulighed for at spise i fredelige omgivelser.
  • Den hyggelige ’Café Kommunen’, hvor du mødes med dine medstudernde til fest og hygge.

Arrangementer, events og hyggekroge på CSS

De studerende kommer selvfølgelig for at læse og fordybe sig, men også for at diskutere og mødes med læsegrupper.

Rundt omkring på CSS er der indrettet fællesområder, hvor studerende arbejder eller slapper af i løbet af dagen mellem undervisningstimerne i de forskellige sofagrupper og hyggekroge. 

Fakultetets biblioteksservice ligger på Det Samfundsvidenskabelige Fakultetsbibliotek i Gothersgade 140. Her er der læsepladser, lounges, grupperum og stillezoner. Biblioteket har løbende arrangementer og events, hvor også folk udefra er velkomne.

Den store kantine på CSS

I bygning 5’s kælder ligger 'den store kantine' på CSS, hvor mange ansatte og studerende køber morgenmad, frokost, kaffe, kage m.m. Her kan man spise eller læse i fredelige omgivelser. I bygning 4’s kælder ligger 'den lille kantine', som ikke har lige så stort et udvalg som den store. Hertil kommer en café i kælderen i bygning 35.

Café Kommunen  - fælles studentercafé

’Café Kommunen’ i bygning 12 er fakultetets fælles studentercafé; det er også her der afholdes større fester. Alle institutter har også caféer. Her mødes studerende, drikker kaffe, holder fester, torsdags- eller fredagsbarer og faglige arrangementer. Fælles for studenter-caféerne er at de alle drives af studerende, og at der er rig mulighed for at være med i det planlæggende arbejde.

Kort om City Campus

  • Bachelor- og kandidatuddannelser i antropologi, folkesundhedsvidenskab, kognitions- og datavidenskab, psykologi, samfundsfag, sociologi, statskundskab og økonomi. Desuden kan man læse kandidatuddannelser i global udvikling,  sikkerheds- og risikoledelse samt social datavidenskab.
  • City campus har ca. 6.700 fuldtidsstuderende.

Kom forbi City Campus

Er du interesseret i at læse på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitetet, og vil du gerne opleve campusområdet, bygningerne og stemningen, er det nemt at komme hertil og tage en tur rundt.

 fakultetets hjemmeside finder du både kort og en beskrivelse af, hvordan du kommer til City Campus med bus eller metro.