Hvad er forskellen på kvote 1 og kvote 2?
I kvote 1 søger du ind med karaktergennemsnittet fra din gymnasiale eksamen. Vi optager dem med det højeste gennemsnit først, indtil der ikke er flere studiepladser.
I kvote 2 skal du deltage i en kvote 2-prøve, hvor resultatet af prøven afgør, om du går videre til et interview. Vi vurderer de samlede resultater og besvarelser på baggrund af 6 kriterier.
Når du har oprettet og godkendt din ansøgning, modtager du en kvitteringsmail fra optagelse.dk for hver ansøgning.
Din kvittering er kun bevis på, at du har søgt optagelse - den er ikke bevis på, at du har uploadet alle dine dokumenter korrekt og tilknyttet dem de rigtige uddannelser. Er du i tvivl, så spørg eVejledning på ug.dk.
Er du usikker på, hvornår du skal være opmærksom på hvad? Du kan se en oversigt over alle vigtige datoer og frister her:
På Mit KU kan du se dine ansøgninger og hvilke dokumenter, vi har modtaget fra dig. Det er dit ansvar at sikre, at din ansøgning er korrekt.
Tjekliste for dokumentation til din ansøgning
Din ansøgning skal indeholde dokumentation, der viser, at du opfylder alle adgangskrav til uddannelsen:
- Din adgangsgivende eksamen
- Bevis for beståede fag, hvis du har suppleret
- Eventuelt en fuldmagt, hvis en anden skal handle på dine vegne
- Eventuelt anden dokumentation, hvis du søger om dispensation eller anerkendelse af faglige kvalifikationer.
Fuldmagt
Der kan være flere situationer, hvor du kan få brug for at give fuldmagt til en person, du har tillid til, når det gælder ansøgningsprocessen. Det kan fx være, hvis personen skal ringe til os på dine vegne og tale med os om din ansøgning, hvis du opholder dig et sted, hvor du ikke stoler på internetforbindelsen og derfor ikke selv kan logge ind på Mit KU og foretage de nødvendige handlinger.
Har du brug for at give en anden person fuldmagt, skal du uploade en fuldmagtserklæring på optagelse.dk, allerede når du udfylder din ansøgning. Du har også mulighed for at uploade fuldmagten senere.
Efter 5. juli kan du ikke længere uploade din fuldmagt på optagelse.dk. Du skal derfor sende den til optagelse@ku.dk.
Information til fuldmagtshaver
Det er fuldmagtshavers ansvar at holde sig opdateret på Mit KU og sikre, at alle meddelelser er læst, samt overholde samtlige tidsfrister. Overholdes tidsfristerne ikke, kan det få betydning for, om ansøger kommer i betragtning til en studieplads på Københavns Universitet eller ej.
Hvis ansøger ikke er dansk: Hvis du skal sende en underskriftside til optagelse@ku.dk, som du har underskrevet på vegne af en ansøger, skal du sørge for at vedhæfte fuldmagten i samme e-mail. Modtager vi ikke fuldmagten sammen med underskriftsiden inden ansøgningsfristen 15. marts kl. 12, kan vi ikke behandle ansøgningen.
Mit KU er din portal til Københavns Universitet. Her kan du følge dine ansøgninger fra ansøgning til svar. Du får adgang til Mit KU 1-2 hverdage efter, du har søgt på optagelse.dk.
På Mit KU kan du:
- danne dig et overblik over, hvilke uddannelser du har søgt på KU
- sikre, at vi har modtaget alle relevante dokumenter
- følge din kvote 2 proces, hvis du har søgt optagelse i kvote 2
- kontakte os, hvis du har spørgsmål til din ansøgning
- se svaret på din ansøgning om optagelse den 26. juli
Den 26. juli får du svar på, om du er blevet optaget på en uddannelse. Svaret får du i Mit KU.
Svar ja eller nej tak til studieplads senest 31. juli
Bliver du tilbudt en studieplads på Københavns Universitet, skal du takke enten ja eller nej til studiepladsen via Mit KU senest 31. juli. Svarer du ikke inden for denne frist, mister du dit tilbud om en studieplads.
Hvis du siger nej-tak til studiepladsen, så gør det hurtigst muligt og senest 31.juli. Så kan vi nemlig nå at tilbyde pladsen til en anden ansøger.
Københavns Universitet optog 7.215 nye bachelorstuderende i 2024. Universitetet modtog i alt 34.467 ansøgninger fra 18.916 ansøgere. 11.294 ansøgere havde en uddannelse ved Københavns Universitet som deres højest prioriterede uddannelsesønske.