EttalUdfyld din ansøgning

Udfyld din ansøgning på optagelse.dk. Du kan søge fra 1. februar. Ansøgningsfristerne er:

  • 5. juli kl. 12.00 i kvote 1
  • 15. marts kl. 12.00 i kvote 2 samt for kvote 1-ansøgere med ekstra dokumentation

Følg ansøgningen på Mit KU

Du får en kvitteringsmail fra KU efter 1-2 hverdage, som du kan bruge til at logge på Mit KU med enten MitId eller det KU-brugernavn, du får i mailen. Her kan du følge status på din ansøgning og se vigtige beskeder.

Se svar på din ansøgning og tak ja eller nej til din plads

Du får svar på din ansøgning d. 26. juli kl. 00.00 i Mit KU.

Husk at takke ja eller nej til din studieplads senest d. 31. juli.

Hvad er forskellen på kvote 1 og kvote 2?

I kvote 1 søger du ind med karaktergennemsnittet fra din gymnasiale eksamen. Vi optager dem med det højeste gennemsnit først, indtil der ikke er flere studiepladser.

I kvote 2 skal du deltage i en kvote 2-prøve, hvor resultatet af prøven afgør, om du går videre til et interview. Vi vurderer de samlede resultater og besvarelser på  baggrund af 6 kriterier. 

Din ansøgning

Når du har oprettet og godkendt din ansøgning, modtager du en kvitteringsmail fra optagelse.dk for hver ansøgning.

Din kvittering er kun bevis på, at du har søgt optagelse - den er ikke bevis på, at du har uploadet alle dine dokumenter korrekt og tilknyttet dem de rigtige uddannelser. Er du i tvivl, så spørg eVejledning på ug.dk.

Er du usikker på, hvornår du skal være opmærksom på hvad? Du kan se en oversigt over alle vigtige datoer og frister her:

På Mit KU kan du se dine ansøgninger og hvilke dokumenter, vi har modtaget fra dig. Det er dit ansvar at sikre, at din ansøgning er korrekt. 

 

 

 

 

Følg din ansøgning på Mit KU

Mit KU er din portal til Københavns Universitet. Her kan du følge dine ansøgninger fra ansøgning til svar. Du får adgang til Mit KU 1-2 hverdage efter, du har søgt på optagelse.dk. 

På Mit KU kan du:

  • danne dig et overblik over, hvilke uddannelser du har søgt på KU
  • sikre, at vi har modtaget alle relevante dokumenter
  • følge din kvote 2 proces, hvis du har søgt optagelse i kvote 2
  • kontakte os, hvis du har spørgsmål til din ansøgning
  • se svaret på din ansøgning om optagelse den 26. juli

Du får svar på din ansøgning 26. juli

Den 26. juli får du svar på, om du er blevet optaget på en uddannelse. Svaret får du i Mit KU

Svar ja eller nej tak til studieplads senest 31. juli

Bliver du tilbudt en studieplads på Københavns Universitet, skal du takke enten ja eller nej til studiepladsen via Mit KU senest 31. juli.  Svarer du ikke inden for denne frist, mister du dit tilbud om en studieplads.

Hvis du siger nej-tak til studiepladsen, så gør det hurtigst muligt og senest 31.juli. Så kan vi nemlig nå at tilbyde pladsen til en anden ansøger.

Supplering, dispensation og andre individuelle forhold

Skal du f.eks. supplere, søge om dispensation, søge med en eksamen, der ikke er dansk, en ældre eksamen, eller som tidligere studerende? Så vælg herunder.

Københavns Universitet optog 7.180 nye studerende i 2023. Universitetet modtag i alt 31.788 ansøgninger fra 18.598 ansøgere. 11.294 ansøgere havde en uddannelse ved Københavns Universitet som deres højest prioriterede uddannelsesønske.