Sådan søger du om optagelse

1. Søg optagelse på vores bacheloruddannelser via optagelse.dk fra 1. februar. 
Din ansøgning er kun gyldig det år, du søger. Søger du flere år i træk, skal du altid søge på ny hvert år via optagelse.dk. 

2. Følg din ansøgning på Mit KU
Når du har søgt om optagelse på optagelse.dk, vil du efter 1-2 hverdage modtage en kvitteringsmail fra Københavns Universitet. Med denne mail vil du kunne logge på Mit KU med enten MitID eller KU-brugernavn, som du finder i mailen. Mit KU er din portal til at følge din ansøgning


Din ansøgning

Når du har oprettet og godkendt din ansøgning, modtager du en kvitteringsmail fra optagelse.dk for hver ansøgning. Bemærk, at du kan ikke få en ny kvittering, hvis du mister den.

Din kvittering er kun bevis på, at du har søgt optagelse, men den er ikke bevis på, at du har uploadet alle dine dokumenter korrekt og tilknyttet dem de rigtige uddannelser. Er du i tvivl, så spørg eVejledning på ug.dk

På Mit KU kan du se dine ansøgninger, og hvilke dokumenter vi har modtaget fra dig. Det er også på Mit KU, vi skriver til dig, hvis der mangler noget i din ansøgning. Det er dit ansvar at sikre, at din ansøgning er korrekt. Det kan du tjekke på Mit KU.

Vigtigt, hvis du ikke har dansk CPR-nr.: Hvis du opretter en ansøgning uden dansk CPR-nr., modtager du en underskriftside, som du skal godkende, printe og underskrive. Herefter skal du scanne underskriftsiden og sende den til e-mailadressen: optagelse@ku.dk inden ansøgningsfristen 15. marts kl. 12. Du skal gøre dette for hver uddannelse, du søger om optagelse på.

Er din eksamen ikke dansk?

Se, hvordan vi omregner dine eksamensresultater til det danske system, hvis din adgangsgivende eksamen ikke er dansk, fx fordi du er fra Sverige eller Norge, eller fordi det er en international eksamen.


Mit KU - følg din ansøgning

Mit KU bliver din portal til Københavns Universitet, hvor du kan følge dine ansøgninger for optagelsen 2023, fra du har søgt på optagelse.dk til du får svar. Du får adgang til Mit KU 1-2 hverdage efter, du har søgt på optagelse.dk. 

På Mit KU kan du:

  • danne dig et overblik over, hvilke uddannelser du har søgt på KU
  • sikre at vi har modtaget alle de relevante dokumenter, vi skal bruge fra dig
  • følge din kvote 2 proces, hvis du har søgt optagelse i kvote 2
  • kontakte os, hvis du har spørgsmål til din ansøgning
  • se svaret på din ansøgning om optagelse den 28. juli

Hold øje med notifikationer fra Mit KU

Du kan logge ind på Mit KU fra 20. februar, når Københavns Universitet har hentet din ansøgning fra optagelse.dk. Du vil modtage en kvitteringsmail til den e-mailadresse, du har skrevet i din ansøgning, så snart du kan logge ind på Mit KU. I kvitteringsmailen finder du også det KU-brugernavn, du kan bruge til at logge ind med. 

Har du søgt om optagelse tidligere, vil du ikke længere kunne se disse ansøgninger i Mit KU, da portalen kun indeholder ansøgninger for dette års optagelse. Har du tilsagn fra sidste år, skal du søge på ny via optagelse.dk og uploade dit tilsagnsbrev hertil. 

Vi sender vigtige meddelelser til dig på Mit KU fra første dag. Det er her, vi skriver til dig, hvis vi mangler noget fra dig for at kunne behandle din ansøgning. Du vil modtage notifikationer på e-mail hver gang, du modtager en ny meddelelse på Mit KU. Husk at tjekke dit spamfilter, hvis du intet hører fra os.


Dokumentation - tjekliste til din ansøgning

Din ansøgning skal indeholde dokumentation, der viser, at du opfylder alle adgangskrav til uddannelsen:

*Søger du optagelse med en EUX-eksamen, skal du også uploade dit svendebrev/din fagprøve. Får du den først efter 5. juli 2023, skal du meddele os dette via Mit KU og sende dit svendebrev/din fagprøve inden 15. august.

Navngiv din dokumentation

Navngiv din dokumentation, så du senere kan kontrollere på Mit KU, at vi har modtaget alle dine dokumenter.

Navnet må 
ikke indeholde underscore ( _ ) men gerne bindestreg (-), fx Prøvebevis-mat-A.


Du får svar på din ansøgning 28. juli 

28. juli får du svar på, om du er blevet optaget på en uddannelse. Svaret får du i Mit KU
Der er studiestart i august måned. Undervisningen starter første uge i september.

Svar ja eller nej tak til studieplads senest 2. august

Bliver du tilbudt en studieplads på Københavns Universitet, skal du takke enten ’ja’ eller ’nej’ til studiepladsen via Mit KU senest 2. august.  Svarer du ikke inden for denne frist, mister du dit tilbud om en studieplads.

Hvis du siger nej-tak til studiepladsen, så gør det hurtigst muligt og inden 2. august. Så kan vi nemlig nå at tilbyde pladsen til en anden ansøger.


Fuldmagt 

Du kan få brug for at give fuldmagt til en person, du har tillid til, hvis fx personen skal ringe til os på vegne af dig og tale med os om din ansøgning, eller hvis du opholder dig et sted, hvor du ikke stoler på internetforbindelsen og derfor ikke selv kan logge ind på Mit KU og foretage de nødvendige handlinger (fx at svare ja tak eller nej tak til en eventuel studieplads). 

Har du brug for at give en anden person fuldmagt, skal du uploade en fuldmagtserklæring på optagelse.dk, allerede når du udfylder din ansøgning. Du har dog stadig mulighed for at uploade fuldmagten senere. 

Efter 5. juli kan du ikke længere uploade din fuldmagt på optagelse.dk. Du skal derfor sende den til optagelse@ku.dk.

Information til fuldmagtshaver

Det er fuldmagtshavers ansvar at holde sig opdateret på Mit KU og sikre, at alle meddelelser er læst, samt overholde samtlige tidsfrister. Overholdes tidsfristerne ikke, kan det få betydning for, om ansøger kommer i betragtning til en studieplads på Københavns Universitet eller ej. 

Hvis ansøger ikke er dansk: Hvis du skal sende en underskriftside til optagelse@ku.dk, som du har underskrevet på vegne af en ansøger, skal du sørge for at vedhæfte fuldmagten i samme e-mail. Modtager vi ikke fuldmagten sammen med underskriftsiden inden ansøgningsfristen 15. marts kl. 12, kan vi ikke behandle ansøgningen.