Sådan søger du om optagelse

Fra 1. februar kan du søge om optagelse på vores bacheloruddannelser via optagelse.dk med NemID. Hvis du ikke har dansk CPR-nr. og derfor ikke kan få NemID, kan du oprette en ansøgning uden. 

Din ansøgning

Når du har oprettet og godkendt din ansøgning, modtager du en kvitteringsmail fra optagelse.dk for hver ansøgning. Bemærk, du kan ikke få en ny kvittering, hvis du mister den.

Din kvittering er kun bevis på, at du har søgt optagelse, men den er ikke bevis på, at du har uploadet alle dine dokumenter korrekt og tilknyttet dem de rigtige uddannelser. Er du i tvivl, så spørg eVejledning på ug.dk

På Mit KU kan du se, hvilke dokumenter vi har modtaget fra dig. Det er dit ansvar at sikre, at din ansøgning er korrekt.

Vigtigt, hvis du ikke har dansk CPR-nr.: Hvis du opretter en ansøgning uden dansk CPR-nr. modtager du en underskriftside, som du skal godkende, printe og underskrive. Herefter skal du scanne underskriftsiden og sende den til e-mailadressen: optagelse@ku.dk inden ansøgningsfristen 15. marts kl. 12. Du skal gøre dette for hver uddannelse, du søger om optagelse på.

Er din eksamen ikke dansk?

Se, hvordan vi omregner dine eksamensresultater til det danske system. Hvis din adgangsgivende eksamen ikke er dansk, fx fordi du er fra Sverige eller Norge, eller fordi det er en international eksamen.


Mit KU - følg din ansøgning

Vi sender meddelelser til dig på Mit KU fra den dag, vi har registeret din ansøgning . På mit KU kan du se, hvilke uddannelser du har søgt og hvilke dokumenter, vi har modtaget fra dig. På den måde kan du sikre dig, at vi har modtaget alt den dokumentation, vi skal bruge fra dig.

Log ind på Mit KU fra 1. marts

Du kan logge ind på Mit KU, når Københavns Universitet har hentet din ansøgning i optagelse.dk og har registreret den i vores system. Vi sender en kvitteringsmail til den e-mailadresse, du har skrevet i din ansøgning, så snart du kan logge ind på Mit KU. I kvitteringsmailen kan du se, hvordan du logger ind.

Hold øje med notifikationer fra Mit KU. Det er her vi skriver til dig, hvis vi mangler noget fra dig for at kunne behandle din ansøgning (tjek evt. dit spamfilter). 

Det er også på Mit KU, du får svar på din ansøgning 28. juli.

Dokumentation - tjekliste til din ansøgning

Din ansøgning skal indeholde dokumentation, der viser, at du opfylder alle adgangskrav til uddannelsen:

*Søger du optagelse med en EUX-eksamen, skal du også uploade dit svendebrev/din fagprøve. Får du den først efter 5. juli 2021, skal du meddele os dette via Mit KU, og sende dit svendebrev/din fagprøve inden 15. august.

Navngiv din dokumentation

Navngiv din dokumentation, så du senere kan kontrollere på Mit KU, at vi har modtaget alle dine dokumenter.

Navnet må 
ikke indeholde underscore ( _ ) men gerne bindestreg (-), fx: Prøvebevis-mat-A.


Du får svar på din ansøgning 28. juli 

28. juli får du svar på, om du er blevet optaget på en uddannelse. Svaret får du i Mit KU
Der er studiestart i august måned. Undervisningen starter første uge i september.

Svar ja eller nej tak til studieplads senest 2. august

Bliver du tilbudt en studieplads på Københavns Universitet, skal du takke enten ’ja’ eller ’nej’ til studiepladsen via Mit KU senest 2. august.  Svarer du ikke inden for denne frist, mister du dit tilbud om en studieplads.

Hvis du siger nej-tak til studiepladsen, så gør det hurtigst muligt og inden 2. august. Så kan vi nemlig nå at tilbyde pladsen til en anden ansøger.

Fuldmagt 

Har du brug for at give en anden person fuldmagt, anbefaler vi, at du udfylder og uploader en fuldmagtserklæring (pdf), allerede når du udfylder din ansøgning på optagelse.dk. Du har dog stadig mulighed for at uploade fuldmagten senere. 

Vil du være sikker på, at fuldmagten kommer rigtigt frem, kan du læse optagelse.dk's vejledning Brug af fuldmagt ved ansøgning.

Efter 5. juli kan du ikke længere uploade din fuldmagt på optagelse.dk. Du skal derfor sende den til optagelse@ku.dk.

Information til fuldmagthaver

Det er fuldmagtshavers ansvar at holde sig opdateret på Mit KU og sikre, at alle meddelelser er læst, samt overholde samtlige tidsfrister. Overholdes tidsfristerne ikke, kan det få betydning for, om ansøger kommer i betragtning til en studieplads på Københavns Universitet eller ej. 

Hvis ansøger ikke er dansk: Hvis du skal sende en underskriftside til optagelse@ku.dk, som du har underskrevet på vegne af en ansøger, skal du sørge for at vedhæfte fuldmagten i sammen e-mail. Modtager vi ikke fuldmagten sammen med underskriftsiden inden ansøgningsfristen 15. marts kl. 12., kan vi ikke behandle ansøgningen.