Sådan søger du om optagelse – Københavns Universitet

Bacheloruddannelser > Ansøgning og optagelse > Sådan søger du om opta...

Sådan søger du om optagelse 

Fra 1. februar kan du søge om optagelse på vores bacheloruddannelser via optagelse.dk med NemID.

Har du ikke dansk CPR-nummer, kan du søge om optagelse uden NemID.

  1. Opret en eller flere ansøgninger på optagelse.dk.
  2. Upload din dokumentation og tilknyt dem hver uddannelse.
  3. Underskriv og godkend
  4. Tjek din kvittering fra optagelse.dk (du får den med det samme).
  5. Kontroller dine oplysninger på Mit KU

Sådan får du svar på din ansøgning.

2 slags kvitteringer

Du modtager en kvitteringsmail fra optagelse.dk for hver ansøgning, du opretter. På din kvittering vil det fremgå, hvilken dokumentation du evt. mangler at uploade. Bemærk, at kvitteringen ikke kan fremskaffes på ny, hvis du mister den.

Du modtager også en kvitteringsmail fra Københavns Universitet, når vi har indhentet og registreret din ansøgning fra optagelse.dk. I mailen får du dit personlige brugernavn til Mit KU - følg din ansøgning. Vi sender kvitteringer fra starten af marts måned til den e-mailadresse, du har angivet i din ansøgning.

Upload dokumentationen korrekt

Mit KU kan du se, hvilke dokumenter og bilag Københavns Universitet har modtaget fra dig. Det er dit ansvar at sikre, at din ansøgning og evt. dokumentation er korrekt uploadet på optagelse.dk.

Læs mere om dokumentation

Bemærk, at din kvittering fra optagelse.dk ikke er et bevis på, at du har uploadet alle dine dokumenter korrekt. Er du i tvivl, anbefaler vi, at du kontakter optagelse.dk.

Opfyld adgangskravene inden fristen

Du skal opfylde alle adgangskrav senest den dag, der er ansøgningsfrist, med mindre du har oplyst på din ansøgning, at du supplerer. Opfylder du ikke adgangskravene inden for de gældende tidsfrister, kommer du ikke i betragtning til en studieplads.

Kvote 1 og kvote 2 i samme ansøgning

Har du søgt om optagelse i kvote 2, bliver du automatisk også vurderet i kvote 1. Du skal derfor kun søge én gang for hver uddannelse, du søger om optagelse på.

Vil du søge om optagelse i kvote 1 inden 15. marts, men ikke i kvote 2, kan du uploade et brev, hvor du skriver, hvilke uddannelser du søger i kvote 1, og hvilke du evt. søger i kvote 2. Det ikke muligt at angive, hvilken kvote du gerne vil søge i på ansøgningsskemaet.