Bachelor i kommunikation og it

Mennesker bruger it-systemer hele tiden og chatbots, big-datadrevet markedsføring, privatlivsbeskyttelse og datalækager er blevet en del af vores hverdag. Kommunikation og it har fokus på digitale mediers betydning for kommunikation, samarbejde og digital innovation.

I løbet af uddannelsen lærer du at udvikle og designe it-løsninger til virksomheder og organisationer med udgangspunkt i analyser af brugernes adfærd og behov. Du bliver undervist i grundlæggende softwareudvikling, datadrevne teknologier og it-arkitektur. Du får også indsigt i medie- og kommunikationsteori og forskellige metoder til indsamling og analyse af både ’big-data’ (data science) og data indhentet fra fx kvalitative interviews. Og så lærer du at forholde dig til it og data som strategiske ressourcer i forskellige kontekster, fx i organisationer og i nye former for samarbejde.

Uddannelsens særlige blanding af datalogi, medievidenskab og kommunikation klæder dig på til at arbejde bredt med it fx it-projektledelse, UX-design, softwareudvikling og digital og datadrevet forretningsudvikling. Du kan læse videre på kandidatuddannelsen i Kommunikation og it (cand. it.) 

Læs mere om hvad du kan med uddannelsen.

Mød de studerende

På studiet kommer du til at forstå IT-infrastruktur fra start til slut. Når jeg siger infrastruktur, så mener jeg netværket. Hvor kommer det fra? Hvor ender det? Og så lærer vi at bygge hjemmesider op i form af kodning.

Mads, studerende på kommunikation og it, fra KU Studieliv podcasten