Adgangsgivende uddannelser – Københavns Universitet

Kandidatuddannelser > Ansøgning og optagelse > Adgangsgivende uddanne...

Adgangsgivende uddannelser

Alle kandidatuddannelser har krav om bestemte adgangsgivende uddannelser og eventuelt bestemte kurser, du skal have taget på din bachelor- eller professionsbacheloruddannelse. 

Find den kategori herunder der passer til dig, og bliv klogere på adgangskrav, ansøgning og optagelse på den kandidatuddannelse, som du vil søge ind på. 

Retskravsbachelor

At være retkravsbachelor betyder, at du altid efter en bestået bacheloruddannelse vil have et retskrav på at blive optaget på en kandidatuddannelse på KU ud fra følgende kriterier:

  • Du skal påbegynde din kandidatuddannelse i umiddelbar forlængelse af din bacheloruddannelse. Vær opmærksom på, at ansøgningsfristen oftest ligger, før du har afsluttet bacheloruddannelsen.
  • Kandidatuddannelsen skal være den naturlige overbygning til bacheloruddannelsens fagområde.
  • Retskravet gælder kun på det universitet, hvor du har taget din bacheloruddannelse.

Uddannelser der automatisk opfylder adgangskravene

For at kunne søge optagelse på en kandidatuddannelse på KU skal du have en relevant bacheloruddannelse eller en anden relevant dansk eller udenlandsk uddannelse på samme niveau. 

Om dit adgangsgrundlag automatisk opfylder adgangskravene til den eller de kandidatuddannelser, du vil søge ind på, kan du finde ud af under den enkelte kandidatuddannelse.

Anden dansk uddannelse

Har du læst din bachelor på en anden uddannelse eller andet fakultet på KU eller på et andet dansk universitet, har du stadig mulighed for at søge.

Hvis du har en bacheloruddannelse fra en anden dansk uddannelsesinstitution eller et andet fakultet på KU, skal du sikre dig, at du opfylder adgangskravene til den uddannelse, som du vil søge ind på.

Det kan også være, at der er krav til særlige kurser, som skal være bestået for at kunne søge ind på en pågældende kandidatuddannelse.

Du kan læse mere om adgangskravene under de enkelte kandidatuddannelser

Professionsbachelor

Har du læst en professionsbachelor, og ønsker du at bygge på den med en kandidatuddannelse, har du mulighed for at søge ind på enkelte uddannelser på KU, som er særligt målrettet professionsbachelorer. 

Du kan læse mere om adgangskravene under de enkelte kandidatuddannelser.

Udenlandsk uddannelse og statsborgerskab

Hvis du har læst en udenlandsk bacheloruddannelse, er udenlandsk statsborger og søger ind på en kandidatuddannelse på KU, skal du sikre dig, at du opfylder adgangskravene til den uddannelse, du vil søge ind på. 

Du kan læse mere om adgangskravene under de enkelte kandidatuddannelser.