Fra bachelor til kandidat

Afhængig af hvilken kandidatuddannelse du vil læse, kan der være stor forskel på at læse en bachelor- og kandidatuddannelse.

Fx vil du nogen steder opleve, at du ikke længere har et fast hold, du følges med, som du måske kender det fra din bachelor- eller professionsbacheloruddannelse.

Vi har samlet 5 film med studerende, som fortæller om overgangen fra bachelor til kandidat.

Se film om overgang til kandidaten

Klip fra undervisningen

Se eksempler på, hvordan undervisningen kan være på Københavns Universitet.

Undervisningen afhænger af uddannelse og varierer på tværs af uddannelserne.

Forelæsninger kan være lange. I videoen kan du se en forelæsning, der inkluderer en spørgetime og giver mulighed for hjælp til opgaveskrivning.

Skift til kandidat på KU

Har du taget din bachelor eller professionsbachelor et andet sted end KU, har du gode muligheder for at kombinere uddannelsen med en af de mere end 100 kandidatuddannelser, som KU udbyder. Ved at sammensætte din kandidatuddannelse med udvalgte fag, kan du skabe en attraktiv faglig profil i din videre karriere.

Din egen faglige profil


Hvilken faglig profil vil du have? Måske er det en mulighed at skifte til KU for at få den faglige profil, du søger

Tvivl om at skifte er okay


Overvejer du at skifte til en kandidatuddannelse på KU? Måske er du i tvivl, om det er det rigtige for dig?

Nemt at skifte til KU


Kandidatstuderende Anja skiftede fra CBS til KU og havde ingen praktiske problemer med skiftet.

Friheden til at vælge


Thomas skiftede SDU ud med KU, da han blev tiltrukket af muligheden for selv at sammensætte sin kandidat med et stort udvalg af valgfag på KU.

Find din kandidatuddannelse på KU*

*BEMÆRK: Dette værktøj bygger på data for bacheloruddannelser, som er forhåndsgodkendt til at give adgang til hver af Københavns Universitets kandidatuddannelser. De originale data fremgår af studieordningerne for de enkelte kandidatuddannelserne. I tilfælde af eventuelle uoverensstemmelser vil det være studieordningen, der er gældende. 


Hvor læser du din bacheloruddannelse?


Hvilken bacheloruddannelse læser du?


Resultat


Ofte stillede spørgsmål

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Som retskravsbachelor har du ret til at blive optaget på en kandidatuddannelse på Københavns Universitet, når du opfylder disse kriterier:

  1. Du har en bestået bacheloruddannelse fra Københavns Universitet
  2. Kandidatuddannelsen er den naturlige overbygning til bacheloruddannelsens fagområde.

Du er dermed garanteret en plads på den kandidatuddannelse, som din bacheloruddannelse giver retskrav til. Hvis du læser din bacheloruddannelse på KU, vil adgangsguidens resultat vise dig, hvilken kandidatuddannelse du har retskrav til.

Du kan vente op til tre år* med at bruge retskravet. Det vil sige, at der kan gå tre år (plus nogle måneder), fra du har bestået din bachelor, til du starter på den kandidatuddannelse, du har retskrav på.

*Beregningen af de tre år starter ved førstkommende sommeroptag, efter at du har gennemført bacheloruddannelsen, og slutter umiddelbart efter gennemført sommeroptag tre år efter. Blev du fx bachelor i februar, skal du senest søge om optagelse, så du kan starte på kandidatuddannelsen ved studiestart i september tre år og syv måneder senere.

 

 

 

 

Hvis du har læst en udenlandsk bacheloruddannelse, er udenlandsk statsborger og søger ind på en kandidatuddannelse på KU, skal du sikre dig, at du opfylder adgangskravene til den uddannelse, du vil søge ind på.

Du kan læse mere om adgangskravene under de enkelte kandidatuddannelser.

 

Find mere information om optagelse på kandidatuddannelserne på Københavns Universitet ved at:

 

 


Regler og adgangskrav

  • Hvad er adgangskravene til den eller de uddannelser, du interesserer dig for?
  • Kan du tage en kandidatuddannelse, hvis du allerede har en kandidatgrad?
  • Hvad skal du være særligt opmærksom på i studieordningerne?

Hvis du vil vide mere om adgangskrav, studieordninger, ansøgning og optagelse på den eller de uddannelser, du interesserer dig for, kan du finde informationer på de enkelte uddannelsessider, som du finder på uddannelsesoversigten.