Vil du være gymnasielærer?

For at blive gymnasielærer skal du gennemføre en kandidatuddannelse, helst med to fag, som begge giver dig kompetencer til at undervise på et gymnasium.

Sådan bliver du gymnasielærer

Som færdig kandidat fra KU skal du søge ansættelse ved en gymnasial uddannelse og gennemføre pædagogikum inden for det første år for at opnå pædagogisk kompetence. Læs om pædagogikum på uvm.dk. 

Gymnasiesidefag på KU

Der kan være er forskel på, hvordan du søger om optagelse som sidefagsstuderende. Det afhænger af, hvilke fag du er interesseret i, og hvilket af KU's fakulteter der udbyder faget. Læs videre om optagelse som sidefagsstuderende på det enkelte fakultet.

Hvis du allerede er kandidat og kan se, at der sandsynligvis ikke bliver ledige pladser på den uddannelse, du vil have som sidefag, kan du kontakte studievejledningen på fakultetet og høre om dine muligheder for deltidsuddannelse. Nogle fakulteter tilbyder uddannelsesforløb, som fx åben uddannelse, tompladsordning eller lignende, hvor du kan opnå gymnasielærerkompetencer som deltidsstuderende.

Nogle fag er nemmere at få plads på end andre. Spørg derfor fakulteternes studievejledninger til råds, når du planlægger din uddannelse som gymnasielærer.

Hvilke fag interesser dig?