Gymnasiesidefag – Københavns Universitet

Gymnasiesidefag

Hvis du vil være gymnasielærer, kan du her finde ud af, hvad der skal til. Der gælder forskellige omstændigheder, afhængig af om du endnu ikke er indskrevet på en kandidatuddannelse eller om du allerede er kandidat og ønsker endnu et fag.

Endnu ikke optaget på en kandidat?

For at blive gymnasielærer skal du blandt andet gennemføre en kandidatuddannelse, ofte med et hovedfag og et sidefag, som begge giver dig kompetencer til at undervise på et gymnasie. Der kan være forskellige forhold, du skal være opmærksom på. Kontakt derfor studievejledningen på det eller de fakulteter, der har de uddannelser, der interesserer dig. 

Vær opmærksom på, at nogle fag er nemmere at få plads på end andre. Spørg derfor fakulteternes studievejledning til råds, når du planlægger din uddannelse som gymnasielærer.

Allerede kandidat og ønsker et fag mere?  

Hvis du allerede er kandidat og kan se, at der sandsynligvis ikke bliver ledige pladser på uddannelsen, kan du kontakte studievejledningen på fakultetet og høre om om dine muligheder for deltidsuddannelse. Nogle fakulteter tilbyder uddannelsesforløb, som fx åben uddannelse, tompladsordning eller lignende, hvor du kan opnå gymnasielærerkompetencer som deltidsstuderende.

Hvilke gymnasiesidefag kan jeg læse på KU? 

Humanistiske fag

Læs her, hvis du vil have gymnasiekompetence inden for et humanistisk fag. 

Samfundsvidenskabelige fag

Læs her, hvis du vil have gymnasiekompetence inden for et samfundsvidenskabeligt fag. 

Naturvidenskabelige fag

Læs her, hvis du vil have gymnasiekompetence inden for et naturvidenskabeligt fag.

Du kan også finde nyttige informationer på Gymnasieskolernes Lærerforenings hjemmeside.