Bachelor i teater- og performancestudier

Teater- og performancestudier arbejder i krydsfeltet mellem kunst, kultur og kommunikation og du skal beskæftige dig med teater og andre slags scenekunst som kunstformer.

Du lærer at forstå andre typer af kulturelle begivenheder og sociale situationer, som fx politiske debatter, sportsbegivenheder og formidlingssituationer på en særlig måde ved at betragte dem, som om de var teater. Desuden lærer du at udvikle og facilitere scenekunstneriske skabelsesprocesser i såvel kunstfeltet som i undervisningssammenhænge.

Uddannelsen er bygget op omkring to dele. Den ene del undersøger og analyserer teater og performance som scenekunst fra traditionelt teater i dertil indrettede institutioner til forestillinger, der foregår på uventede steder. Den anden del arbejder bredt med performancebegrebet og performative aspekter i samfundsmæssige begivenheder, i kulturlivet og i scenekunstneriske processer. Læs mere om uddannelsens faglige profil.

Mød de studerende

Hør podcast med Lasse, der læser teater- og performancestudier

Når du læser teater- og performancestudier, lærer du at tilgå verden på en mere analytisk og teaterfaglig måde. Fx har Netto også opbygget en dramaturgi op omkring den oplevelse, du skal have, når du køber mælk.

Lasse, studerende på teater- og performancestudier, fra KU Studieliv podcasten