Bachelor i antropologi

Hvad er den største udfordring for unge, der lever med diabetes? Hvad betyder robotteknologi for fremtidens arbejdspladser? Hvorfor rejser folk fra deres familier i Afrika for at søge lykken i Europa? Hvordan får man folk til at spise mere bæredygtigt? Hvordan kan man forbinde FNs verdensmål med en børnefamilies hverdag i Hillerød?

Antropologi handler om menneskers sociale liv, og om kulturer og samfund overalt i verden. En antropolog er interesseret i at forstå, hvorfor folk tænker og handler, som de gør. Derfor undersøger antropologer både de sociale relationer, vi har, og de kulturer vi er en del af. Faget hjælper os til at forstå de store, vigtige spørgsmål om fx klima, krig, religion, immigration og terrorisme ud fra et menneskeligt synspunkt - og hvad det betyder for menneskers dagligdag.

Mød de studerende

Hør podcast med Alma, der læser antropologi

Festerne er rigtig fede. Det sociale er mega' fedt. Altså, helt sikkert! Men jeg syntes også det faglige lærer mig så meget om, hvem jeg selv er, og hvordan jeg ligesom går ud i verden og præsenterer mig selv.

Alma, studerende på antropologi, fra KU Studieliv podcasten