Bachelor i jura

Studiemiljø på Jura

Er der grænser for, hvilken information en embedsmand må videregive til pressen? Eller er det lovligt at lægge andres billeder på Facebook? Interesserer du dig for, hvordan vi håndterer disse problemstillinger i samfundet, så er jura måske det rette studievalg for dig!

Jurastudiet handler om retssystemet, hvordan love bliver til, hvordan de anvendes og fortolkes i praksis. Du arbejder med både dansk og international ret og får indsigt i samspillet mellem forskellige retssystemer. Du løser problemstillinger ved hjælp af den juridiske metode. Du lærer at samarbejde og formidle, og du udvikler dine evner til at tænke fremadrettet og løsningsorienteret. Med en juridisk uddannelse får du viden, færdigheder og kompetencer, der ruster dig til fremtidens arbejdsmarked – også internationalt.

Mød de studerende

Hør podcast med Jonas, der læser jura

Det fedeste ved studiet er, at man får en værktøjskasse til at løse virkelige problemer med. Det kan fx være inden for familieret og skilsmissesager eller på et advokatkontor med erhvervsretlige problemstillinger.

Jonas, studerende på jura, fra KU Studieliv podcasten