Studerende fortæller

Mød en studerende, som fortæller om bacheloruddannelsen i machine learning og datavidenskab:

Thomas vil løse verdens komplicerede problemer

At forstå machine learning har krævet hårdt arbejde for Thomas Christensen, der nu glæder sig til at bruge sin viden til at løse nogle af verdens problemer. Nøglen til det hele har været det stærke sociale liv på studiet. 

Billede af Thomas Christensen, studerende på machine learning og datavidenskab på KU

Kunstskøjteløbere, svømmetrænere, gamere og festaber. Det er bare et udpluk af de mange personligheder, som Thomas Christensen har mødt på sin uddannelse.

"Det sociale er helt klart det bedste ved at studere på Datalogisk Institut (DIKU). Jeg synes virkelig, at der er plads til alt og alle. Det er sjældent, man ser et socialt miljø, som er så åbent og accepterende", siger Thomas.

Og det er noget han har sat stor pris på. Han er del af den første årgang på bacheloruddannelsen i machine learning og datavidenskab. Et studie som kan være hårdt arbejde en gang i mellem. "Men det sociale sammenhold er klart noget som har hjulpet mig igennem de stressede dage", siger Thomas.

For ham har det fælles liv på DIKU (Datalogisk Institut på Københavns Universitet), med foreninger der går på tværs af årgange og uddannelser, været afgørende for, at han er faldet godt til. Du kan læse mere om foreningerne her >>

Lærer mere

Uddannelsen i machine learning og datavidenskab har ifølge Thomas Christensen den mest optimale kombination af matematik og programmering:

"Jeg elsker studiet, men det har også krævet en noget større arbejdsbyrde, end da jeg gik i gymnasiet. Dengang kom alting rimelig let til mig. Her føler jeg virkelig, at jeg lærer noget spændende hver uge", siger han og fortsætter:

"Den største overraskelse, jeg har haft indtil videre, er mængden af teori, der skal til for at forstå machine learning og datavidenskab. Studiet rammer dog en god balance imellem at være udfordrende, men ikke alt for krævende."

På studiet er der også en del valgfrihed til at supplere med kurser i fx statistik, etik og datalogi.

Vil løse spændende og komplicerede problemer

Mulighederne for at præge uddannelsen i forskellige retninger passer Thomas Christensen rigtig godt. Han har nemlig ikke låst sig fast på et bestemt område, som han vil arbejde inden for endnu.

"Jeg ser mere min uddannelse som en vej til at arbejde med de spændende og komplicerede problemer, vi bruger kunstig intelligens til at løse. Ikke en lige vej til et bestemt job."

Og i en verden, der i stigende grad efterspørger eksperter i datavidenskab og machine learning, så kommer der hele tiden nye og spændende områder, hvor Thomas Christensen kan bruge sin uddannelse til at løse problemer:

"Alle steder der bruges data, vil jeg kunne bidrage med noget, og derfor kan jeg også vælge at gøre karriere, der hvor jeg føler, jeg kan have indflydelse. Det er vigtigt for mig."