Kandidat i bioentreprenørskab – Københavns Universitet

Kandidat i bioentreprenørskab

Brænder du for biotek men ønsker kompetencer inden for business, så er den nye kandidatuddannelse i bioentreprenørskab noget for dig.

Uddannelsen er engelsksproget.

Udbydes på CBS

Som bioentreprenør har du både indsigt i bioteknologi og i kerneelementerne inden for forretningsudvikling. Du er vant til at arbejde i tværfaglige grupper og har praktisk erfaring med bioentreprenørskabsprojekter og med biobusiness udvikling i førende life-science virksomheder.

Kandidatuddannelsen i bioentreprenørskab tilbyder dig en sammenhængende kandidatgrad i bioteknologi kombineret med kompetencer inden for kommercialisering af bioprodukter. Uddannelsen sigter ikke kun på formelle færdigheder inden for forretningsanalyse, men sørger også for, at du får praktisk erfaring med de tilhørende arbejdsprocesser i ledende virksomheder. 

Kandidatuddannelsen udbydes på CBS og er en del af BioBusiness & Innovation Platform (BBIP). BBIP er Danmarks først kandidatgrad, som forener biotek og business. Det er også det første samarbejde mellem Handelshøjskolen i København (CBS), DTU system biologi og Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet. Som studerende på bioentreprenørskab får du en unik mulighed for at styrke dine kompetencer inden for kommercialisering af fremtidens biotekopfindelser.  

Studiets første år er identisk med første år på kandidatuddannelsen i Biology-Biotechnology. På andet år tager du fag i de centrale færdigheder til kommercialisering af bioopfindelser (finansiering, markedsanalyse, økonomi og projektstyring m.v.), og du arbejder med entreprenørskab, både i form af opstart af nye virksomheder samt forretningsudvikling i eksisterende virksomheder.

Som bioentreprenør er du fx i stand til at:

  • Vurdere det forretningsmæssige potentiale af bioopfindelser.
  • Analysere betingelser og løsningsmuligheder på biomarkeder.
  • Analysere og opstille løsninger for økonomisk styring af nye virksomheder eller større projekter i eksisterende organisationer.
  • Udvikle en samlet IPR-strategi for en biovirksomhed.
  • Styre kontraktudvikling og udførelse af projekter med andre virksomheder om samarbejde eller overførelse af teknologi.
  • Analysere finansielle spørgsmål og løsninger for projekter og virksomheders opstart og udvikling.
  • Udvikle effektive løsninger for samspil (”governance”) mellem virksomheden og dens interessenter (investorer, strategiske samarbejdspartnere m.v.).
    Samle ovenstående færdigheder i udviklingen af forretningsplan til kommercialisering af en ny bioopfindelse.
  • Kende de forretningsgange, hvormed man i ledende life-science virksomheder anvender ovennævnte færdigheder.

Læs mere om uddannelsens faglige profil.