Kandidat i bioinformatik – Københavns Universitet

Kandidatuddannelsen i bioinformatik på Københavns Universitet

Kandidat i bioinformatik

Med en uddannelse i bioinformatik lærer du at løse biologiske problemer ved hjælp af matematiske og statistiske beregningsmetoder.

Uddannelsen er engelsksproget.

Bioinformatik er et meget aktivt tværfagligt forskningsområde. Inden for de sidste 50 år har fremskridt i biologisk forskning revolutioneret vores forståelse af det molekylære grundlag for liv: Fra 1940'erne, hvor man først opdagede, at genetisk information er kodet i DNA og til i dag, hvor vi kender de fulde DNA-sekvenser for en række arter - herunder den menneskelige. Dette og andre store gennembrud har ændret den biologiske videnskab for altid. For ganske få år siden undersøgte man gener ét efter ét, men nye eksperimentelle teknologier giver os nu mulighed for at undersøge alle gener i en organisme, samt deres aktivitetsniveau og komplekse samspil.

Computere er nødvendige for at håndtere og analysere de enorme mængder af data fra sådanne forsøg, og det er dér, bioinformatik er afgørende. Bioinformatik sigter mod at løse biologiske problemer ved hjælp af matematiske og statistiske beregningsmetoder. Moderne biologisk og medicinsk forskning kan ikke lade sig gøre uden bioinformatik.

Læs mere om uddannelsens faglige profil og jobmuligheder.

Frist for ansøgning og optagelse

Ansøgningsfrist for alle ansøgere er:

  • 1. marts med studiestart 1. september

Læs mere om ansøgning og optagelse

Udlandsophold

Du har rig mulighed for at tage på studieophold i udlandet som led i din kandidatuddannelse i bioinformatik.

Læs om mulighederne for udlandsophold.