Ansøgning og optagelse på kandidatuddannelser – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Kandidatuddannelser > Ansøgning og optagelse

Optagelse på en kandidatuddannelse

For at kunne søge optagelse på en kandidatuddannelse skal du have en relevant bacheloruddannelse eller en anden relevant dansk eller udenlandsk uddannelse på samme niveau. Du søger optagelse gennem den digitale ansøgningsportal.

Læs mere om den digitale ansøgningsportal

Ansøgningsfrister til kandidatuddannelserne

Fristerne for de enkelte uddannelser kan variere. Nogle uddannelser har ansøgningsfrist to gange om året - 1. april og 15. oktober (begge datoer kl. 23.59) - mens andre uddannelser har ansøgningsfrist én gang om året.

Nye ansøgningsfrister fra og med optaget 2017/2018

Fra og med vinteroptaget 2018 er der indført nye ansøgningsfrister. Ansøgningsfrist til studiestart februar 2018 er den 15. oktober 2017, og ansøgningsfrist til studiestart september 2018 er den 1. marts 2018.

Læs altid under 'Ansøgning og Optagelse' på den kandidatuddannelse, du søger optagelse på, for detaljer om ansøgningsfrister og adgangskrav.

Se hvornår du kan forvente svar på din ansøgning.

Adgangskrav til kandidatuddannelserne

Alle kandidatuddannelser har krav om bestemte bacheloruddannelser og eventuelt bestemte kurser, du skal have taget på din bacheloruddannelse. 

Retskravsbachelorer fra KU

Som nyuddannet bachelor fra KU er du retskravsbachelor. Dvs. du har ret til en studieplads på den kandidatuddannelse, der er den naturlige overbygning til din bacheloruddannelse, hvis du søger inden fristen til den førstekommende optagelse, efter du er blevet bachelor. 

Bacheloruddannelse fra andre fagområder

Med en bacheloruddannelse fra andre fagområder skal du sikre dig, at du opfylder alle adgangskrav til uddannelsen og eventuelle adgangsbegrænsninger. 

Adgangskrav og adgangsbegrænsning

Adgangskravene finder du under den enkelte kandidatuddannelse, hvor du også kan se, hvis der er adgangsbegrænsning på uddannelsen. Det er også her, at du kan læse, hvordan universitetet tildeler pladserne, hvis der er flere kvalificerede ansøgere end studiepladser.

Oplys om beståede fag på kandidatniveau

Ifølge dansk lovgivning har du pligt til at oplyse om og søge merit for beståede dele af uafsluttede kandidatuddannelser, når du søger ind på en kandidatuddannelse.

Har du tidligere bestået fag eller kurser på kandidatniveau, skal du oplyse os om det i din ansøgning på ansøgningsportalen. Her skal du også uploade dokumentation for beståede fag og kurser på kandidatniveau. 

Læs hvordan du søger merit i brugervejledningen.

Højst tre ansøgninger til samme studiestart

Du kan søge maksimalt tre kandidatuddannelser til samme studiestart. Uddannelser, der prioriteres lavere end tredjeprioriteten, annulleres i ansøgningssystemet.