Kandidat i afrikastudier

Vil du have stærke og bredt anvendelige analytiske og kommunikative kompetencer, og samtidig specialisere dig inden for et kontinent med stigende global betydning? Uddannelsen i Afrikastudier har fokus på klimaforandringer og bæredygtighed, økonomisk udvikling, politik, religion og kultur.

Som studerende på afrikastudier får du:

  • En tværfaglig og international uddannelse, der er bredt anvendelig
  • Indblik i samfundsmæssige, kulturelle og religiøse forhold i Afrika syd for Sahara
  • Mulighed for at specialisere dig i klimaforandringer og bæredygtighed i Afrika
  • Gode muligheder for at få erhvervserfaring gennem praktikophold eller feltarbejde
  • Udfordrende og meningsfulde karrieremuligheder både nationalt og internationalt

Uddannelsen i afrikastudier udbydes som en toårig overbygningsuddannelse (120 ECTS), som fører til en kandidatgrad i Afrikastudier. Uddannelsen udbydes kun på engelsk.

Kandidatuddannelsen er baseret på humanistiske og samfundsvidenskabelige fagdiscipliner og giver den studerende en indgående forståelse af Afrikas samfundsmæssige, udviklingsmæssige, kulturelle og religiøse forhold, foruden en mulighed for at få kendskab til swahili.

Kandidater i afrikastudier finder arbejde i mange forskellige virksomheder og organisationer både nationalt og internationalt. Det er ofte stillinger, hvor de gør direkte brug af deres specialiserede viden om afrikanske forhold. Men også mere generelle stillinger, hvor der er brug for deres tværfaglige analytiske, metodiske og kommunikative evner og internationale udsyn. Mange finder arbejde i NGO’er og humanitære organisationer, i nationale myndigheder (ministerier, styrelser osv.), i private virksomheder eller inden for undervisning.

Uddannelsen giver god mulighed for deltagelse i praktikforløb eller feltarbejde, som giver den studerende viden og erfaring fra konkrete arbejdssammenhænge i Afrika.

Tidligere studerende: Derfor læste vi Afrikastudier

Vil du vide mere om Afrikastudier? Ida og Toke, som er tidligere studerende, fortæller her, hvorfor de valgte at læse Afrikastudier, og hvad de har fået ud af det.