Bachelor i jura – Københavns Universitet

Bacheloruddannelsen i dansk på Københavns Universitet

Bachelor i jura

Ved du, om der er grænser for, hvilke informationer en embedsmand må videregive til pressen? Om det er lovligt at lægge andres billeder på Facebook? Eller hvad der sker, hvis EU-bestemmelser strider mod den danske grundlov? Interesserer du dig for, hvordan vi har bundet vores samfund sammen med love og regler, så er jura måske det rette studievalg for dig?

Jurastudiet handler om retssystemet, hvordan love bliver til, hvordan de anvendes og fortolkes i praksis. Du arbejder med både dansk og international ret og får indsigt i samspillet mellem forskellige retssystemer.

På bacheloruddannelsen får du indblik i juridiske grunddiscipliner som privat- og formueret, offentlig- og statsret, strafferet og retspleje samt juraens samfundsmæssige, politiske og moralske dimensioner.

Du arbejder med stoffet ud fra juridisk metode. Du bruger din analytiske sans og lærer at anvende saglige argumenter for og imod en kompleks problemstilling. Du lærer at samarbejde og formidle, og du udvikler dine evner til at tænke fremadrettet og løsningsorienteret.

Med en juridisk uddannelse får du viden,værktøjer og kompetencer, der ruster dig til fremtidens arbejdsmarked. Som jurist kan du finde job både i det offentlige og det private og har også gode muligheder for at skabe en international karriere.

Læs mere om uddannelsens faglige profil.

Spørgsmål og svar (FAQ)

  • Kan man specialisere sig?
  • Kan man have arbejde ved siden af studiet?

Få svar på typiske spørgsmål om uddannelsen

Udlandsophold

På Jura har du rig mulighed for at tage på studieophold i udlandet.

Læs mere om mulighederne for udlandsophold.