Faglig profil og job

På kandidatuddannelsen i farmaceutisk videnskab har du god mulighed for at specialisere dig inden for dine faglige interesser. Der er fleksibilitet til, at du selv tilrettelægger dele af din uddannelse.

Du kan fx

 • gennemføre et projektforløb i samarbejde med en medicinalvirksomhed
 • fordybe dig i et særligt område af de farmaceutiske videnskaber
 • læse i udlandet.

Du er en eftertragtet medarbejder i medicinal- og biotekindustrien, hvor du får en god løn. En stor del af de færdige kandidater går videre mod en forskeruddannelse (ph.d.-uddannelse).

 

 

 

Når du er kandidat i farmaceutisk videnskab, kan du få job mange af de samme steder som kandidater i farmaci, og de to uddannelser har en del lighedspunkter. Du har dog ikke autorisation til at arbejde som farmaceut på et apotek eller sygehusapotek. 

Med en uddannelse i farmaceutisk videnskab får du titlen cand.scient.pharm., mens kandidatuddannelsen i farmaci leder frem til betegnelsen farmaceut og titlen som cand.pharm.

 

 

Som kandidat i farmaceutisk videnskab er du en attraktiv kandidat på jobmarkedet og arbejder typisk i medicinal- eller biotekindustrien. Du kan blive alt fra specialist til direktør. Du kan fx

 • forske i sygdomme og lægemiddelstoffer
  Det kan være på et universitet eller i en forskningsenhed i en medicinalvirksomhed.
 • designe og udvikle ny medicin
  Det kan være som specialist, projektleder eller forsker hos en af de førende medicinalvirksomheder.
 • afprøve nye lægemidler på patienter
  Det kan fx være i medicinalvirksomheder.
 • sikre, at den medicin, patienter får, er sikker – både at kvaliteten er i top, og at medicinens gavnlige effekt opvejer dens birkvirkninger
  Det kan være hos Lægemiddelstyrelsen eller i medicinalindustrien.