Ansøgning og optagelse

Hvis du har en afsluttet bacheloruddannelse eller er i gang med sidste semester af en bacheloruddannelse, kan du søge ind på kandidatuddannelsen i kunsthistorie.

Gymnasiesidefag

Når du søger ind på den gymnasierettede kandidatuddannelse i kunsthistorie, skal du samtidig søge ind på kandidatdelen af dit sidefag. Det er derfor en forudsætning, at du har bestået din adgangsgivende bacheloruddannelse samt bachelordelen af det sidefag, du har valgt.

Opfylder du adgangskravene?

Vælg den kategori, der passer på dig i menuen nedenfor, og læs mere om, hvordan du søger om optagelse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Du kan ikke supplere din adgangsgivende bachelor

Du kan ikke supplere din bacheloruddannelse med kurser fra Åbent Universitet eller lignende for at leve op til adgangskravene. Optagelsesudvalget må kun kigge på din samlede bacheloruddannelse, når de skal vurdere, om du lever op til adgangskravene.

Dette er bestemt i Bekendtgørelse om adgang til universitetsuddannelser tilrettelagt på heltid.

Prioritering af ansøgere

Pladserne vil blive fordelt ud fra en helhedsvurdering af relevante uddannelsesaktiviteter og eventuelt andre relevante kunsthistoriske eller kunstfaglige erfaringer beskrevet i dit CV samt i din redegørelse for akademisk relevans. Der lægges vægt på dokumenterede uddannelsesaktiviteter, der modsvarer fagelementer som kunsthistorie, kunstteori og kunstvidenskabelig metode, fx fra tilvalgskurser på Københavns Universitet. Ansøgere med bacheloruddannelser der automatisk opfylder adgangskravene, prioriteres før kvalificerede ansøgere med andre bacheloruddannelser

Uddannelsesgebyr for udenlandske statsborgere

Ansøgere med statsborgerskab fra lande uden for EU, EØS og Schweiz skal betale for kandidatuddannelsen. Læs mere om uddannelsesgebyr.

Ansøgningsgebyr

Statsborgere i lande udenfor EU, EØS eller Schweiz skal betale et ansøgningsgebyr på 750 kr. Læs mere om ansøgningsgebyr, undtagelser og betingelser (engelsk).