Interviews og artikler med nuværende og tidligere studerende på fødevarer og ernæring

Jeg vil udvikle nye fødevarer der er sikre og velsmagende

Daniel Sindahl læser på bacheloruddannelsen i fødevarer og ernæring. Han er særligt interesseret i den teknologiske side af fødevarevidenskaben.

Læs interviewet med Daniel

Kemien i en øl kan være utrolig smuk

Siden folkeskolen har Tobias Emil Jensen, partner i bryggeriet To Øl, været typen der læste ingredienslisten på madvarer, og det var interessen for madens byggesten, som fik ham til at læse fødevarevidenskab på Københavns Universitet. I dag er han fødevareingeniør og brygmester af uddannelse samt fødevare-entreprenør, bryggeriejer, sodavands- og cocktail-brygger, restauratør og øl-innovations-nørd.

Læs interviewet med Tobias

I vinpraktik i Californien

Studerende på bacheloruddannelsen Fødevarer og ernæring med specialiseringen Fødevareingeniør har mulighed for at tage i individuel praktik, hvor de selv finder en praktikplads hos en fødevarevirksomhed. Det har Emilie Urban Sloth gjort. Hun har været i vinpraktik hos Wise Villa Winery i Californien.

Læs interviewet med Emilie

Forskellige tilgange til mad

Mathias Skovmand-Larsen har altid haft en stor interesse for mad, og med bacheloruddannelsen i fødevarer og ernæring, har han nu fået mulighed for at dyrke sin interesse og forstå mad på et højere plan.

Læs interviewet med Mathias

Ved at skrue på en detalje kan jeg forbedre helheden

Det, der driver mig i mit job hver dag, er, at vi hele tiden kan gøre det endnu bedre. Ved at forbedre en detalje, kan vi ændre meget på resultatet, fx produktkvaliteten eller bundlinjen i en stor mejeriproduktion. Ordene kommer fra Mark Knigge, som blev uddannet mejeriingeniør i 2015 og nu arbejder som Application Scientist og teamleder hos Chr. Hansen A/S.

Læs interviewet med Mark

Vin er videnskab – og kunst

Nathalia Edwards er Application Manager for ”Wine and fermented beverages” hos Chr. Hansen A/S. I det internationale vinmiljø betegnes hun som winemaker – eller direkte oversat: Vinmager.

Læs interviewet med Nathalia

Artikler om tidligere fødevare-kandidater i lederjobs:

Mejeriingeniør leder førende biotek-center

Direktøren i forsknings- og innovationskonsortiet BIOPRO, Jesper Bryde-Jacobsen, er uddannet mejeriingeniør. Uddannelsen giver ham en solid baggrund for at træffe strategiske beslutninger, som er rodfæstet i en forståelse af bioteknologisk produktion.

Læs artiklen om Jesper Bryde-Jacobsen

Tjek på det globale mejeri

Anne Skrivers arbejdsdag udspiller sig på det globale marked for mejerikulturer og enzymer, hvor ingrediensvirksomheden Chr. Hansen er verdensdominerende. Som vice president for ”Global Application, Food Cultures & Enzymes” kender hun de trends, der er indenfor mejeriindustrien og ved hvilken produktudvikling, fremtiden kalder på.

Læs artiklen om Anne Skriver