Studiemiljø

Som studerende på farmaceutuddannelsen bliver du en del af det unikke, prisvindende studiemiljø på PharmaSchool. Der er i alt omkring 1200 bachelor- og kandidatstuderende, ca. 120 ph.d.-studerende og et stort antal studerende fra andre fakulteter og universiteter, som læser enkelte fag på PharmaSchool. Der er et rigt socialt liv med traditioner, aktiviteter og foreninger.

freBAR

Fredagsbaren blev startet i april ’87 af nogle studerende, der med tårer i øjnene så kantinen lukke kl. 15.30 fredag efter fredag. 10 studerende blev enige om, at der måtte gøres noget. De tørrede øjnene og smøgede ærmerne op. Anstrengelserne resulterede i Fredagsbaren, som har eksisteret lige siden. I dag afholdes der fredagsbar i studiesalene næsten hver eneste fredag. Baren åbner kl. 14.00 og lukker ud på natten. Alle foreninger kan stå som værter for én fredagsbar i løbet af et år for ad den vej at tjene lidt penge til egne projekter. Du kan se kalenderen på frebar.org. Den originale fredagsbar – freBAR – afholder ca. 7-8 fredagsbarer i løbet af et år. Pen­gene, som bliver tjent i freBAR, bliver brugt på underholdning og events for de studerende. Eksempler er stand-up, tour de freBAR, karaoke, trylleri o.l. I baren sælges øl og vand samt lidt godt til maven.

Festudvalget

Festudvalget arrangerer de store fester, som ofte udgør en afslutning på School of Pharmaceutical Sciences' officielle festdage. Det er medlem­merne af festudvalget, der står i indgangen – og som svinger flaskerne i baren. Inden festdagen sørger de blandt andet for at sælge billetter, bestille DJ og drikkevarer, og hovederne lægges i blød for kreative indslag. Efter festen skal der ryddes op, og det er her de ægte festudvalgsmedlemmer skiller sig ud! De har viljestyrke og ansvarsfølelse til at få arbejdet gjort, mens humøret stadig er højt oven på en god aften.

I løbet af året holder vi også en del interne arrangementer kun for medlemmerne. Som eksempler kan nævnes julefrokost, grillfest/påskefrokost og den uforglemmelige sommerhustur – her lærer man virkelig hinanden at kende!
Hvis det lyder som noget du kunne tænke dig, har vi brug for nye kræfter i efteråret. Det kræver ikke andet end lyst, festhumør, en portion kreativitet og et smil at være medlem af festudvalget, så hold øje med opslag.

Torsdagscafé

De alkoholfrie torsdagscafeer arrangeres af et udvalg under Students of Pharmaceutical Sciences' forretningsudvalg og byder på forskellige temaer. Ek­sempelvis har torsdagscafeen haft besøg af stand-up’er Omar Mazouk og har budt på temaaften om Ramadanen. Selv om temaerne er forskellige, så er konceptet det samme hver gang – eftermiddagshygge og underholdning.

Materia

Materia bruges i daglig tale for Materia Pharmaceutica San­guina, der er School of Pharmaceutical Sciences' hyggelige sangforening, som blev stiftet ved årsskiftet 1948/49.

Materia er et sammensurium af skønsang, knap så skøn sang og sang præget af folks indtagelse af øl over aftenen og forløber med skiftevis tre sange og en pause, hvor der snakkes og hygges. Hvilke sange, der synges, bestemmes af Morter og Pistil, der er 
Materias to forsangere. De er sammen med sherif­ferne (hjælpere) ansvarlige for arrangementet. Sangene findes i Pharmacanto og Pharmacanto Addendum, som er henholdsvis den fælles nordiske sangbog og en speciel dansk ditto.
Medlemskab af Materia opnås ved at synge solo eller duo for resten af forsamlingen. Man behøver dog ikke at være medlem for at deltage i Materia.

Vinklubben

Vinklubben er foreningen, hvor studerende på tværs af årgange selv kan prøve kræfter med vinbryggerkunsten. Der står følgende i 'Love og forordninger for Bryggerlauget' om foreningens formål:

At fremme brygningen af spirituøse drikke ved udveksling af erfaringer og opskrifter samt i fællesskab at fremstille spiri­tuøse drikke til fordeling blandt medlemmerne.

Til møderne bliver der derfor præsenteret og prøvesmagt nyligt fremstillede vine. Vi har vores eget brygrum, hvor alle remedier er til rådighed for medlemmerne. Både bestyrelsen og ældre garvede medlemmer står altid til rådighed med gode råd og vejledning i fremstillingen af en god vin.

Vinklubben har sine rødder tilbage fra tiden, hvor farmaceuter havde eneret på at blive brygmestre. Derfor var der nogle tør­stige stud.pharm.’er, som mente, at det ville være godt at øve sig på at brygge allerede mens de studerede. På den baggrund blev der stiftet et bryggerlaug – blandt venner kaldet 'Vinklub­ben'. Så hvis du har en latent drøm om at blive brygmester eller bare er til hygge i stearinlysets skær, så kom til et af klubbens fire årlige møder og bliv medlem for livstid.

Runners

Runners er en løbeklub, som blev oprettet i 1992. Motionister på forskelligt niveau kan vælge mellem tre distancer, så alle kan være med. Der løbes en gang om ugen, hele året, inklusive eksamensperioderne.

Runners står for flere forskellige aktiviteter. Stafet i forbindelse med studiestarten, julefrokost, påskefrokost, fredagsbar, hyt­tetur samt sommerafslutning. Runners giver tilskud til udvalgte løb på Sjælland, som man tager til i fællesskab.

Runners giver både motion og et godt netværk. Der er mulighed for omklædning og bad i studenterlokalet kaldet 'Alternativet', som kl. 16:30 hver onsdag er udgangspunktet for de tre distancer på 2-3 km, 5-6 km og 10 km.

Det sociale er altid i højsædet: Efter løbeturen er der hygge med sodavand og frugt. Den første onsdag i hver måned bydes der tilmed på hjemmebagt kage.

Farmaceutisk Skiklub

Farmaceutisk Skiklub er en forening, der er blevet oprettet for at skabe muligheder for at gennemføre en skitur, hvor alle med tilknytning til studiet kan deltage.

Skituren 2013 går sydpå, helt præcist hvor er endnu ikke besluttet. Vi forsøger at vælge en destination med plads til alle niveauer. Det betyder også, at man sagtens kan deltage, selvom man ikke har stået på ski før. Deltagerne bor samlet på ét hotel i 4-6 personers lejligheder, og vi afholder Tour de Chambre, Tour de Dinner, Picnic og afterski, som hører enhver skitur til. Hotellet er tæt på pisten, og der er gå-i-byen muligheder i byen.

Fordi vi er så mange afsted, plejer vi at kunne få turen til meget SU-venlige priser. Der lægges stor vægt på det sociale sammenhold på turen.

Hvor ruskurset gør det muligt at danne venskaber på tværs af holdene på 1. årgang, giver skituren mulighed for at danne venskaber på hele School of Pharmaceutical Sciences, og det vil du ikke gå glip af.

Mere information følger på opslag.

FC Pharma Fodbold

FC Pharma er en fodboldklub, som består af både et drenge- og et pigehold.

Hos FC Pharma spiller man fodbold for at have det sjovt, og alle kan være med. Der er både mulighed for at lære at spille fodbold og for at udvikle sig som fodboldspiller. Hvert hold træner en gang om ugen, og spiller kamp ca. en gang om ugen, hvor vi er tilmeldt Københavns Boldspil Unions turneringer.

Det er studerende, som sidder i klubbens bestyrelse og som arrangerer træning, hvilket er med til at holde kontingentet nede på 200 kr. pr. halvår for pigerne, og 400 kr. pr. halvår for drengene (uligheden skyldes større turneringsudgifter for drengene.) Så hvis du elsker fodbold og socialt samvær, så er FC Pharma noget for dig. Det er en oplagt mulighed for at lære andre studerende at kende – og få noget motion.
Interesseret? Så hold øje med opslag.

Farmaceutisk Filmklub

Der afholdes filmklub ca. en gang om måneden, hvor der vises film på storskærm i et af auditorierne. Til hver filmklub vises der én film, der er annonceret på forhånd, og derefter én hemmeligholdt bonusfilm. En måneds medlemskab koster 10 kr. og derudover bliver der solgt billige øl og sodavand samt chips, slik og popcorn. Så tag dine holdkammerater under armen og kom til filmklub!

Filmklubbens daglige ledelse, kaldet præsidiet, er valgt et år ad gangen og forestår alt det praktiske i forhold til filmleje, salg osv.

Filmklubben ligger altid torsdag kl. 19:00.

Revyen

Revyens fremmeste opgave er at levere et fantastisk årligt show for de mange hårdt pressede studerende. Der bliver præsenteret en morsom vinkel på de fag, du i dagligdagen på School of Pharmaceutical Sciences kommer til at kende (alt) for godt. Desuden handler revyen også om undervisere og livet i den farmaceutiske verden generelt.
De fleste der deltager i revyen, står på scenen, som skuespillere, dansere eller sangere. Men revyen er mere end kun skuespillet. Måske har du et talent for at skrive sketches, eller måske har du flair for den mere tekniske side af at opsætte et stort show? I alle tilfælde vil man blive bakket op af vores talentfulde Revy-band.

Rent praktisk vil revyen have ugentlige møder, fra oktober til revyens premiere i start marts. Disse foregår en fast ugedag kl. 16:00.

Alle er velkomne, så hvis du har lyst til at deltage, er revyen en fantastisk måde at møde dine medstuderende på.

FarmaLAN

FarmaLAN er en relativt ny forening, der blev oprettet i sidste efteråret for alle spillefugle blandt de studerende. To gange om året vil der være spilleaftener, de såkaldte LAN-parties, hvor man kan give sig i kast med alt fra Singstar og Guitar Hero til FIFA og Wii.

Man kan selvfølgelig også medbringe sin bærbare og prøve at udfordre sine medstuderende i CS, Starcraft eller HoN.

Der vil være mulighed for at vinde præmier i turneringerne og du kan forsyne dig med forplejning undervejs.

Mentor

Mens rusvejledere og tutorer står klar til at give nye danske studerende en god studiestart gør mentorerne det for de internationale studerende. Som mentor er man typisk tilknyttet 1-2 internationale studerende som man får et helt særligt forhold til, da man henter dem i lufthavnen og hjælper dem på plads i København. Ud over dette er man også en del af mentorgruppen, som bl.a. arrangerer international dinner, sightseeing, hyttetur og pubcrawl.

Man behøver ikke at være stjernegod til engelsk for at blive mentor, men man bliver en star af at være det. Desuden får man en masse venner på universiteter uden for Danmark, hvilket kan være en stor hjælp, hvis man går og drømmer om selv at komme på udveksling i løbet af studiet.

Singers

Singers er School of Pharmaceutical Sciences' eneste kor. Til gengæld er der medlemmer på tværs af alle årgange, færdiguddannede farmaceuter og sangere fra resten af Københavns Universitet, så der er rig mulighed for at opbygge et netværk.

Repertoiret er primært rytmisk, men vi spænder bredt og omfavner alt fra Leonard Cohen til Lady Gaga.

For at dække udgifter til dirigent og noder betaler vi et kontingent på 350 kr. pr. semester. Da vi har erfaring for at der er mange andre aktiviteter i studiestarten og man derfor måske starter lidt senere i løbet af semesteret, er kontingentet for nye medlemmer kun 300 kr.

Vi øver hver mandag fra 16.15-18.15 i lokale U6.

Hvis man er interesseret i at høre nærmere, er man velkommen til at kontakte os på  facebooksiden.

Studietur

Studieturen foregår i efteråret og er primært for de 4. års-­studerende, men der er som regel også plads til interesserede fra andre årgange – evt. gengangere, som endnu ikke har fået nok. Studietursudvalget søger forskellige virksomheder og fonde om økonomisk tilskud, så prisen på turen kan holdes på et rimeligt niveau. Hvor turen går hen, er op til 4. årgang. Tidligere år har destinationerne heddet Barcelona, Istanbul, Moskva, Lissabon, Amsterdam, Dublin og New York.

Farmaceutisk Bodegamarathon

Er du vild med lange ture, københavnske beværtninger, en øl i ny og næ kombineret med sjove udklædninger, så er Farmaceutisk Bodegamarathon en forening for dig.

Farmaceutisk Bodegamarathon blev første gang afholdt i 2008. Arrangementet går ud på at samle et hold på 4-6 mennesker, der alle er farmaceutstuderende. Holdet finder et tema og får stukket et kort over beværtninger samt ti opgaver i hånden. På kortet er angivet en liste over beværtninger, der skal besøges, samtidig med at opgaverne skal klares. Opgaverne går ofte ud på at finde forskellige områder i den bydel, der kæmpes i, eller at fortælle en bedre krigsveteranhistorie end den stamgæst, du møder i baren.

Det vindende hold er ikke bare det hold, der er hurtigst tilbage, men det hold som kan finde balancen mellem flest bodegaer besøgt og opgaver klaret, og samtidig kommer hurtigt over målstregen. Vinderne får Farmaceutisk Bodegamarathons vandrepokal – samt gavekort til enten freBAR eller en fest.

Desuden er der præmier for bedste tema, bedste foto samt en masse andre småpræmier. Arrangementet holdes en gang per semester – og det ligger altid en lørdag.

FarmaFoto

Den nyeste forening. Vi henvender os til fotointeresserede på alle niveauer. Erfaring er unødvendigt, så længe du er nysgerrig!

For medlemmer holder vi møder og aktiviteter i løbet af året, hvor vi underviser i kamerabrug og afholder fotokonkurrencer.

Du vil helt sikkert støde på os ved adskillige af de andre foreningers arrangementer.

Pinsestævnet

Pinsestævnet er en gammel tradition med rødder tilbage til 1937, hvor danske, svenske, norske, finske og islandske farmaceutstuderende mødes med henblik på fagligt og socialt samvær. Formålet er at skabe og bevare kontakter og sammenhold mellem de nordiske farmaceutstuderende og give deltagerne et indblik i de andre landes uddannelser.

Arrange­mentet går på skift mellem de nordiske lande. Selve Pinsestævnet strækker sig over fem dage, hvor man besøger relevante farmaceutiske virksomheder – og som regel også et enkelt bryggeri. Hertil kommer en masse sociale ar­rangementer, som fx pubcrawl eller hyttetur. Sidste aften afsluttes vanen tro med en stor gallafest, hvor alle trækker i deres pæneste tøj.

IAESTE

International Association for the Exchange of Students for Techinical Experience - sender dig i lønnet praktik i udlan­det, hvor du får relevant erhvervserfaring, får brugt dit engelsk (eller måske et andet sprog) og møder en anden kultur.  Udenlandske studeren­de får selvfølgelig også mulighed for at komme i praktik i Danmark. Som medlem får du direkte kontakt til danske virksom­heder – muligvis til din kommende arbejdsgiver. Du lærer at tackle firmabossen og får vigtig erfaring med frivilligt arbejde.