Ansøgning og optagelse

Hvis du har en afsluttet bacheloruddannelse eller er i gang med sidste semester af en bacheloruddannelse, kan du søge ind på kandidatuddannelsen i film- og medievidenskab.

Gymnasiesidefag

Hvis du søger om optagelse på den gymnasierettede profil på film- og medievidenskab sammen med et gymnasiesidefag, skal du udover en adgangsgivende bacheloruddannelse også have det gymnasierettede bachelortilvalg, der giver adgang til gymnasiesidefaget.

Opfylder du adgangskravene?

Vælg den kategori, der passer på dig i menuen nedenfor, og læs mere om, hvordan du søger om optagelse.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prioritering af ansøgere

Ansøgere med retskrav vil blive optaget først og dernæst vil ansøgere med direkte adgang samt ansøgere, der ikke har direkte adgang blive prioriteret efter følgende kriterier, hvor ansøgere med flest point (max 70) tilbydes plads først:

1. Op til 30 point for relevansen af bacheloruddannelsen

 • 30 point for følgende bacheloruddannelse: film- og medievidenskab fra Københavns Universitet
 • 20 point for følgende bacheloruddannelser:
  • Medievidenskab fra Aarhus Universitet
  • Kommunikation og it fra Københavns Universitet med gymnasierettet bachelortilvalg i film- og medievidenskab fra Københavns Universitet (45 ECTS-point)
 • 10 point for følgende bacheloruddannelse bacheloruddannelser: 
  • Medievidenskab fra Syddansk Universitet 
  • Kommunikation og it fra Københavns Universitet
 • Ansøgere med andre bacheloruddannelser tildeles op til 20 point for uddannelsens faglige relevans og kvalitet ud fra en individuel faglig vurdering.

2. Op til 20 point for en vurdering af karaktererne i fagelementer indenfor film- og medievidenskab fra bacheloruddannelsen.

3. Op til 20 point for den motiverede ansøgning

Studieplanlægning

Når du søger ind på en kandidatuddannelse, er det en god idé hurtigt at komme i gang med at planlægge dit uddannelsesforløb, så du ikke misser en deadline. Find gode råd til studieplanlægning her.

Uddannelsesgebyr for udenlandske statsborgere

Ansøgere med statsborgerskab fra lande uden for EU, EØS og Schweiz skal betale for kandidatuddannelsen. Læs mere om uddannelsesgebyr.

Ansøgningsgebyr

Statsborgere i lande udenfor EU, EØS eller Schweiz skal betale et ansøgningsgebyr på 750 kr. Læs mere om ansøgningsgebyr, undtagelser og betingelser (engelsk).