Interview med kandidat i film- og medievidenskab

Henrik Skyggebjerg blev kandidat film- og medievidenskab i 2014. I dag arbejder han som juniorkonsulent i kommunikationsbureauet Geelmuyden Kiese i centrum af København. Henrik ser det som en styrke at være generalist, fordi han kan navigere på mange forskellige områder i virksomheden.

Hvorfor valgte du i sin tid at læse film- og medievidenskab?
”Jeg hørte om uddannelsen gennem en, der havde læst den. Jeg var ikke helt sikker på, hvad jeg gerne ville, så det tiltalte mig, at det var en alsidig uddannelse. Jeg kan godt lide den måde, man analytisk blev rustet til at håndtere et komplekst felt og de redskaber og tilgange, man fik. Derudover havde man på kandidaten god mulighed for at sætte uddannelsen sammen, som man havde lyst til og tone den i en bestemt retning”.

Hvad går dit arbejde ud på?
”Jeg sidder som projektleder med det daglige ansvar for, at kvaliteten i leverancerne er i orden, og at det sker til tiden. Jeg laver også en del journalistisk arbejde, hvor jeg finder og skriver de gode historier, som skal hjælpe med at skabe opmærksomhed eller præge interessenterne. Det kan fx være pressemeddelelser, artikler, kronikker etc. Som generalist er det en styrke for mig, at jeg kan være mange steder og se de røde tråde i de forskellige fagligheder og mellem opgaverne”.

"Jeg kan godt lide den måde, man i uddannelsen analytisk blev rustet til at håndtere et komplekst felt og de redskaber og tilgange, man fik.

Hvad er de største udfordringer i dit job?
”Det at prioritere ressourcerne benhårdt er en stor udfordring, synes jeg. Også det at finde ud af, hvad jeg skal sætte mine kræfter ind på lige nu, for at projektet lykkes om to måneder. Det kræver, at man holder tungen lige i munden fra start. Derudover er der et rigtig højt fagligt niveau her. Skriver man fx en pressemeddelelse, så kan man godt forvente at få den tilbage med en masse røde streger i. Der er høje forventninger til ens leverancer, men det er også fedt og motiverende”.

Hvad var det første job du fik, efter du blev uddannet, og hvordan fik du det?
”Mit første job var i Energistyrelsen, hvor jeg var studentermedhjælper. Jeg blev efter specialet fuldtidsansat i tre måneder på et projekt, der indeholdt en masse forbrugerrettet kommunikation. Nu sidder jeg så i Geelmuyden Kiese med det samme projekt, fordi Geelmuyden Kiese vandt udbuddet og blev hyret ind som konsulenter. På den måde lærte bureauet at kende. Så nu sidder jeg bare på den anden side af skrivebordet, hvor jeg yder strategisk rådgivning og holder hånd i hanke med mine projekter”.

Hvis du skulle give et karrieretip til en ny studerende, hvad skulle det så være?
”Kom ud og sæt din faglighed i spil. Søg en praktikstilling og oplev lidt bølgegang. Det er det, der har lært mig allermest. At du så ikke lige havner det sted, du har drømt om, det betyder ikke så meget. Man lærer sindssygt meget ved at få tildelt noget ansvar og få lov til at udfordre sig selv. Det giver et helt andet syn på ens faglighed, når man så sidder på skolebænken igen. Tal også gerne med folk, du synes, har en spændende stilling og hør, hvordan de endte dér. Det kan være ret inspirerende og lærerigt”.

Interview november 2014.