Studiemiljø

StuderendeUddannelsen i film- og medievidenskab er en del af Institut for Kommunikation (KOMM). Faglig inspiration, socialt samvær og engagement er nogle af de ting, der giver et godt studiemiljø. På instituttet er der mange muligheder for at engagere sig uden for undervisningen.

Instituttet huser en studentercafé. Her mødes studerende til fredagsbar, fester, et spil bordfodbold, en kop kaffe eller en øl. Caféen drives af frivillige studerende, og vil du være med, så meld dig ind i instituttets festudvalg.

Desuden udgiver instituttets studerende en række studenterblade; de film- og mediestuderende udgiver Ordet som print- og onlinemagasin. Hvert år afholdes de berømte HUGO Awards for de studerendes filmproduktioner; showet har været en tradition siden 1990.

I instituttets videnscenter finder du fagrelevant litteratur og læsepladser, hvor du i selskab med dine medstuderende kan læse i et roligt og uforstyrret miljø. Med studiekort har du adgang til videnscentret hele døgnet. Ud over instituttets eget videnscenter har du også mulighed for at benytte dig af Det Kongelige Biblioteks faciliteter.

KOMM udgiver et eget tidsskrift, der publicerer artikler inden for fagområderne film- og medievidenskab, filosofi, kommunikation og it, informationsvidenskab og kulturformidling, pædagogik og retorik. Her er der mulighed for at indgå i forskellige samarbejder forbundet med redaktionelt arbejde i en akademisk sammenhæng. 

Uniradioen

Uniradioen har siden 1986 været en platform for studerende, som gerne vil eksperimentere med at lave original live-radio og producere podcasts. Udover de ugentlige sendinger dækker Uniradioen f.eks. diverse danske musikfestivaler. På Uniradioen får du mulighed for at styrke din faglighed og udvikle dine evner inden for at lave radio. Der er plads til alle og plads til at fejle, og så er Uniradioen ikke mindst en forening med masser af grin og gode venskaber.

UniStrøm

UniStrøm er en uafhængig filmredaktion skabt af en håndfuld studerende på film- og medievidenskab til studerende, som har lyst til at prøve kræfter med at producere korte film-, tv- og web-produktioner til andre studerende. Produktionerne handler primært om livet som studerende, men alle forslag er velkomne. Der er ingen krav om, at du skal kunne en masse om filmproduktion på forhånd. Det vigtigste er lysten til at eksperimentere og kaste sig ud i det sammen med andre i et godt fællesskab.